«Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω»

Απέναντι σε κοινωνική συμμαχία με πρωτοφανές εύρος θα βρεθεί την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Η οικονομική δραστηριότητα της χώρας παραλύει πλήρως για 24 ώρες και, αναλόγως των εξελίξεων, η γενική απεργία δεν αποκλείεται να μετατραπεί και σε 48ωρη. Έτσι:

Εργαζόμενοι (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), βιοτέχνες, μεσαίοι επαγγελματίες, μικροέμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νεολαία μαζί με τους επιστημονικούς φορείς (γιατροί, δικηγόροι, δικαστικοί, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί κ.λπ.) συντονισμένα απεργούν την Πέμπτη και προετοιμάζονται για κλιμάκωση των απεργιών τους. «Οι ”μικρόψυχες” παραταξιακές σκοπιμότητες μοιάζει να υποχωρούν μπρος στη φτώχεια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, τον οποίο συγκυβέρνηση και «τρόικα» έχουν βαλθεί να εξολοθρεύσουν, για να σώσουν τα συμφέροντα που στηρίζουν το σύστημα», σύμφωνα με κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές.

«Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω» είναι το σύνθημα που ενώνει όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – Αυτ. Παρέμβαση), σύνθημα που οι συνδικαλιστές γνωρίζουν καλά ότι «εμπεριέχει» το μήνυμα ανατροπής της σημερινής πολιτικής κατάστασης όπως την εκφράζει η συγκυβέρνηση που καταρρέει.


Σχολιάστε εδώ