Καταλήψεις δημόσιων κτιρίων θα αντιμετωπιστούν δυναμικά!

Η σύλληψη δε των συνδικαλιστών και η παραπομπή τους στον Εισαγγελέα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι υπεράνω των νόμων.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, αμέσως μετά τα γεγονότα στο Πεντάγωνο, ότι δεν θα επιτρέψει «να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι».

Οι εντολές του κ. Σαμαρά προς τους αρμόδιους υπουργούς, σαφείς και συγκεκριμένες:

Οι εργαζόμενοι και οι πολίτες μπορούν να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα, αλλά καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και φαινόμενα όπως αυτά στο Πεντάγωνο και τη ΔΕΗ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αμέσως και με δυναμικό τρόπο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ενδείξεις και πληροφορίες ότι «κρούσματα» όπως τα παραπάνω θα επαναληφθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και θέλουν με τον τρόπο αυτό να ανακόψουν τις… φιλοδοξίες των οργανωτών τους. «Μέχρι σήμερα το κράτος παρακολουθούσε ως θεατής την παραβίαση των νόμων και την αναστάτωση της κοινωνικής ζωής του τόπου. Από τώρα και στο εξής αυτό δεν θα γίνεται ανεκτό», σημείωναν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει στο πρωθυπουργικό γραφείο, συνδικαλιστές προερχόμενοι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι σε «ανοιχτή επικοινωνία» με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και… συντονίζουν τις κινήσεις τους.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά φαίνεται να διαδραματίζει ο Ν. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τον οποίο κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν «φωτογραφίσει» ως τον… οργανωτή της εισβολής στο Πεντάγωνο. Κι αν στην περίπτωση των συνδικαλιστών η κυβέρνηση θα κινηθεί στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει την οδό της πολιτικής καταγγελίας και αποδοκιμασίας των πρακτικών του.

Κάτι που θα γίνει σταδιακά και με αφορμή κάθε φορά συγκεκριμένα γεγονότα. Στις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς είχε αναφερθεί, χωρίς να τους κατονομάσει, σε ορισμένους που «όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Ωστόσο, μετά τα γεγονότα στη ΔΕΗ, σε επίσημη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία έστρεψε τα «πυρά» της ευθέως κατά στελεχών, τονίζοντας ότι «διαπράττουν έγκλημα όσοι παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας». Έσπευσε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι «πρακτικές υποκατάστασης του κράτους δεν θα περάσουν». Πληροφορίες αναφέρουν ότι προϊόντος του χρόνου η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Σαμαράς θα ανεβάσουν τους τόνους της κριτικής τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με απώτερο στόχο να τον στοχοποιήσουν ως υποκινητή και οργανωτή αντιδράσεων που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και, το κυριότερο, παραβιάζουν τους ισχύοντες νόμους. Θεωρούν μάλιστα ότι η ηγεσία και τα στελέχη του θα τους δώσουν αρκετές αφορμές το επόμενο διάστημα με τη «λαϊκίστικη» και «ψηφοθηρική» στρατηγική που φαίνεται να έχουν υιοθετήσει.


Σχολιάστε εδώ