Εντελώς προβληματικά τα 4 ελικόπτερα!

Απαιτείται απάντηση, γιατί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα ήδη παραληφθέντα 4 ελικόπτερα είναι εντελώς προβληματικά.

= Σημειώνω, απλώς, ότι στην εταιρεία δόθηκε, καθόλου περίεργα, το 2003 προκαταβολή 450 εκατ. ευρώ (το μισό του κόστους των 20 ελικοπτέρων) και ήδη κατακρατά ένα ποσόν που υπερβαίνει τα 120 εκατ. ευρώ, που έπρεπε να έχει γίνει απαιτητό από την Ελλάδα, το ΥΕΘΑ. Ποια δύναμη, επιτέλους, συγκαλύπτει αυτό το τεράστιο σκάνδαλο; Ποιος χαρίζεται σε εταιρείες, όταν «γδέρνονται» τα στελέχη;
= Και κάτι άλλο σημαντικό. Στον παραιτηθέντα, εμμέσως αποπεμφθέντα, τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγό Κων. Ζιαζιά, δεν δόθηκε ο τίτλος του Επίτιμου (Ν. 2439/96), που απονέμεται στον… πάσα ένα για ψύλλου πήδημα. Επειδή ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος δεν γνωρίζει από τοιαύτα, το «έργο» είναι ευθύνη κάποιου παρακεντέ, σίγουρα. Άσχετα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με την παραίτηση Ζιαζιά, το γεγονός δείχνει μικροπρέπεια και μικροψυχία.
= Και, μάλιστα, όταν αναμνησθεί κανείς ότι ο Άκης έκανε 20… Ταγματάρχες, κομματικούς του ΠΑΣΟΚ, απευθείας Επίτιμους Αντιστράτηγους.

Εξακολουθούν να πλουτίζουν ασύστολα

= Με την είσπραξη χοντρών ποσοστών επί των πιστοποιήσεων Αντισταθμίσεων. Τα τοπικά Γραφεία Διευθετήσεων (Eligible Parts), που τα διευθύνουν γνωστοί μαέστροι του είδους. Οι ίδιοι που κατέκλεψαν το ΥΕΘΑ με τις ληστρικές συμβάσεις της οκταετίας Σημίτη, από τις οποίες προέκυψαν τα ΑΩ. Δύο γαλακτοφόρες αγελάδες! Η σύμβαση του κυρίου υλικού και τα ΑΩ.
= Εξαιρέσεις ασφαλώς και υπάρχουν…
= Υπολογίζεται ότι μόνο στην περίοδο Παναγιωτόπουλου υπεγράφησαν ΑΩ αξίας άνω των 300 εκατ. ευρώ! Αυτά άφησαν χοντρό κέρδος στους ενταύθα «χαρισματικούς».
= Οι κ. Αρχηγοί Επιτελείων έχουν μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να απαιτήσουν ΤΩΡΑ επανέλεγχο ΑΩ και αναθεώρησή τους. Είναι δυνατόν οι ΕΔ και ο λαός να υποφέρουν και μερικοί να συνεχίζουν να πλουτίζουν, παρασιτικά, εις βάρος τους;
= Ήδη ο ΣΕΚΠΥ (Σύλλογος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού), παίρνοντας τα μηνύματα που επί τρίμηνο εκπέμπουμε για το αίσχος των ΑΩ, έστειλε με υπογραφή του προέδρου του, κ. Τάσου Ροζολή, επιστολή αγανάκτησης, προς τον υπουργό Άμυνας, γιατί αντί τα ΑΩ (ανεξέλεγκτες πιστωτικές υποχρεώσεις εταιρειών, 8,3 δισ. ευρώ!) να κατευθύνονται στον χειμαζόμενο σύλλογο με τις εκατοντάδες των εργαζομένων, δρομολογούνται στα γνωστά αρπακτικά.

Απορίες

= Ένας νέος δικαστικός, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, κ. Γαβριήλ Μαλλής, μαζί με μια μικρή ομάδα ηρωικών συναδέλφων του, έχει αναλάβει το βαρύτατο έργο της κάθαρσης στον χώρο της άμυνας, έστω με πολύ περιορισμένο εύρος. Μιλάμε μόνο για τα TOR-M1 και υποβρύχια.
= Αυτή η υπόθεση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου του θεάρεστου έργου των Ακοσμπώκων. Παραμένει ανεξερεύνητη πληθώρα υποθέσεων-σκανδάλων, αλλά και της β’ περιόδου της σημιτικής οκταετίας, δηλαδή της θητείας του κ. Γιάννου Παπαντωνίου.
= Ο δικαστικός αυτός λειτουργός:
– Έχει ενισχυθεί με εμπειρογνώμονες που, χωρίς αυτούς, είναι δυσκολότατο να προχωρήσει; Σας απαντώ όχι. Τον άφησαν έρημο και μόνο. Γιατί;
– Του έχει δοθεί ασφάλεια, όταν τον πλέον άσημο και σαχλό βουλευτή (ας μην πω ονόματα) τον συνοδεύουν δύο αστυνομικοί, φορτωμένοι με σακούλες;
= Τον κ. Μαλλή, μετά την τρέχουσα υπόθεση, τον περιμένουν 2-3 άλλοι φάκελοι, που αναφέρονται σε αντισταθμιστικά. Δεν τελείωσαν…


Σχολιάστε εδώ