ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Με αντίπαλο τη Σλοβακία στην Μπρατισλάβα, ο Φερνάντο Σάντος καλείται να βρει λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα από τους απανωτούς τραυματισμούς και να οδηγήσει την Εθνική στην κατάκτηση των τριών πόντων, οι οποίοι θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο προς τη Βραζιλία.

Ο πορτογάλος τεχνικός καλείται να διαχειριστεί τις απουσίες βασικών παικτών στην άμυνα, όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αλλά και ο Στέλιος Μαλεζάς, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με τη Βοσνία. Νοκ άουτ, βέβαια, τέθηκαν και οι Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, αλλά το βράδυ της Παρασκευής αποδείχτηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ότι η Εθνική διαθέτει βάθος. Ο Σάντος έχει εναλλακτικές επιλογές σε όλες τις θέσεις, ενώ μπορεί να πειραματιστεί με τις μετακινήσεις παικτών, όπως έπραξε με την οπισθοχώρηση του Κατσουράνη σε ρόλο στόπερ όταν αποχώρησε ο Μαλεζάς.

Το ματς με τη Σλοβακία είναι καθοριστικό, διότι με νίκη της ελληνικής ομάδας η πρόκριση θα γίνει κούρσα για δύο. Τη δική μας Εθνική και τη Βοσνία, η οποία μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στα προκριματικά, καθώς είναι ομάδα που πετάει φωτιές στην επίθεση. Οι Σλοβάκοι θα τεθούν νοκ άουτ, καθώς θα μετρούν ήδη δύο ήττες σε ισάριθμα ματς με τους ισχυρούς του ομίλου και γιʼ αυτό αναμένεται να παίξουν τα ρέστα τους. Με ηγέτη τον Μάρεκ Χάμτσικ της Νάπολι, η Σλοβακία διαθέτει ομάδα ικανή να κάνει τη ζημιά σε όποιον την υποτιμήσει ή αν βρεθεί στη μέρα της.

Ο Φερνάντο Σάντος, βέβαια, θεωρεί ότι όλα εξαρτώνται από την απόδοση των ελλήνων διεθνών. Ακόμα και εναντίον της Βοσνίας, χωρίς να βρει καλό ρυθμό, η εθνική ομάδα κατάφερε και δημιούργησε τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες, με το δοκάρι του Γκέκα στο 5′ να ʼναι η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την εικόνα του αγώνα. Και στη συνέχεια, όμως, απείλησαν οι έλληνες διεθνείς με τον Τοροσίδη, ο οποίος είδε επίσης την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι. Ο Σαλπιγγίδης απέτυχε να νικήσει τον Μπέγκοβιτς σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 78′.

Η Εθνική είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς ο Σάντος χρησιμοποίησε πολλούς αμυντικογενείς μέσους και ουσιαστικά μόνο οι Σαμαράς, Φορτούνης έμειναν για να δημιουργούν φάσεις. Κάποια στιγμή κουράστηκαν φυσιολογικά οι δύο πλάγιοι μεσοεπιθετικοί και η Εθνική κόπηκε στη μέση. Σύμφωνα με τον Σάντος, τον σχεδιασμό επηρέασε και η αναγκαστική αλλαγή του Μαλεζά, αλλά με τη χρησιμοποίηση του Μήτρογλου, αντί του Μανιάτη, ο Πορτογάλος έδειξε τη διάθεσή του να ρισκάρει επειδή ήθελε το τρίποντο.

Κυρίως επειδή αντιλαμβάνεται ότι η Βοσνία αποκτά πλέον ψυχολογικό προβάδισμα και μπορεί να χτίσει βαθμολογική διαφορά, καθώς την Τρίτη υποδέχεται τη Λιθουανία και μπορεί να ξεφύγει, εάν η Εθνική μας αποτύχει να πάρει το διπλό στην Μπρατισλάβα.


Σχολιάστε εδώ