Δημοσιογράφοι και διοικητικοί του διαδικτύου σε ΕΤΑΠ και ΕΔΟΕΑΠ!

Η εν λόγω διάταξη παραδόθηκε στους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών και προβλέπει, ανάμεσα στα άλλα, επέκταση του αγγελιοσήμου στις διαδικτυακές ιστοσελίδες σε ποσοστό 20%. Η κατανομή του θα γίνει με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Για την εν λόγω τροπολογία άναψε η συζήτηση και ακούστηκαν πολλές διαφωνίες στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, όταν αποκαλύφθηκε πως η διάταξη που παραδίδεται προς έγκριση από τη Βουλή είναι αντίθετη από αυτήν που είχε προωθήσει πριν από ενάμιση χρόνο η ομοσπονδία των δημοσιογράφων, καθώς εξαιρεί όλες τις άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Η πρόταση των δύο ασφαλιστικών ταμείων προς την κυβέρνηση προβλέπει συγκεκριμένα την ασφάλιση στον τομέα σύνταξης του ΤΣΠΕΑΘ των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων σε σάιτ «που διατηρούν οι ημερήσιες εφημερίδες, οι τηλεοπτικοί ή ραδιοφωνικοί σταθμοί πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας που λειτουργούν νόμιμα, καθώς και επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έχουν ως αντικείμενο την παροχή μέσω διαδικτύου οπτικοακουστικού περιεχομένου», ενημερωτικού χαρακτήρα. Για την ασφάλισή τους καταβάλλεται εργοδοτική εισφορά 7,5% και εισφορά ασφαλισμένου 8,5% και 2% για τον τομέα ανεργίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί ασφαλίζονται και στον ΕΔΟΕΑΠ. Στην παράγραφο δύο ορίζεται πως ασφαλίζονται στο ΤΣΠΕΑΘ και οι συντάκτες – διοικητικοί υπάλληλοι που απασχολούνται σε περιοδικά που διατηρούν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Για την ασφάλισή τους καταβάλλεται για τον τομέα σύνταξης εισφορά ασφαλισμένου 9% και εργοδότη 2%. Για τον κλάδο επικούρησης εισφορά εργοδότη 2% και εισφορά ασφαλισμένου 2%, για τον κλάδο πρόνοιας 1% από εργοδότες και ασφαλισμένους και για τον κλάδο ασθενείας 4% από τους εργοδότες και 2% από τους ασφαλισμένους.


Σχολιάστε εδώ