«Δεν υπήρχε κυβερνητική βούληση για έρευνα της Λίστας Λαγκάρντ»!

Ούτε όμως ο κ. Βενιζέλος δεν έχει δώσει πειστική απάντηση για ποιον λόγο τού έδωσε το στικάκι ο κ. Διώτης. Άραγε για ό,τι ελάμβανε ως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, του έδινε αντίγραφο;

Δεν τον ρώτησε γιατί του δίνει τη λίστα; Δεν αντελήφθη ότι έτσι ο κ. Διώτης έκτιζε για τον εαυτό του την υπερασπιστική του γραμμή στην περίπτωση που κάποια στιγμή –όπως καλή ώρα τώρα– έσκαγε η βόμβα που περιέκλειε η λίστα; Και ότι, όταν θα τον κατηγορούσαν –όπως ήδη συμβαίνει– γιατί δεν την αξιοποίησε, δεν ερεύνησε το περιεχόμενό της, τα στοιχεία-φωτιά για έλληνες φοροφυγάδες, θα έλεγε αυτό που λέει σήμερα: Εγώ την έδωσα στον προϊστάμενό μου υπουργό, ο οποίος καμία εντολή δεν μου έδωσε. Έχω μάρτυρα, ισχυρό, που μου είπε ότι καλώς έπραξα και δεν την… άνοιξα, άσχετα αν τώρα ομολογεί ότι την άνοιξε, όπως αφήνει ευθέως να εννοηθεί στη συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη στα «Νέα», όπου λέει συγκεκριμένα:

«Επρόκειτο για υλικό της γαλλικής μυστικής υπηρεσίας, που περιείχε παλαιές αναγραφές της δεκαετίας του ʼ90, απʼ όσο θυμάμαι»!

Υπάρχει όμως στη συνέντευξη κάτι ακόμα σημαντικότερο, που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τον λόγο που ο κ. Διώτης είχε στο μυαλό του όταν μετά 3 μήνες, από όταν είχε αναλάβει ο κ. Βενιζέλος αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, θυμήθηκε ξαφνικά ότι είχε τη «Λίστα Φαλτσιάνι» και πήγε να του τη δώσει σε στικάκι. Λέει χαρακτηριστικά:

«Η άτυπη παράδοση δεν σημαίνει ρητή εντολή και ακόμα περισσότερο εκπεφρασμένη κυβερνητική βούληση προς έρευνα»!

Το κάρφωμα πρώτο στόχο έχει τον Παπακωνσταντίνου, που ήταν αυτός που έδωσε… ΑΤΥΠΩΣ στον κ. Διώτη τη λίστα, και δεύτερο τον Βενιζέλο, ότι δεν του έδωσε εντολή για έρευνα. Αντίθετα, αποδέχθηκε, συναίνεσε στην εκτίμηση του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ πως είναι προϊόν υποκλοπής και άρα δεν πρέπει ούτε καν να… αγγιχθεί!

Το διαβάσατε, κύριε πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ;

Ξεκάθαρη ήταν και η απάντηση του κ. Διώτη όταν τον ρώτησε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, τι θα έκανε αν ο Βενιζέλος, όταν του παρέδωσε το στικάκι με τους 1.991, του έδινε εντολή να προχωρήσει σε έρευνες του περιεχομένου του: «Ναι, θα το έκανα»!

Ο κ. Βενιζέλος στη ΝΕΤ ισχυρίστηκε ότι δεν είπε τέτοιο πράγμα ο κ. Διώτης. Όμως την επομένη της κατάθεσής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το ρεπορτάζ όλων των εφημερίδων και τα πρακτικά διέψευσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε μπορεί να το πληροφορηθεί και από πρώτο χέρι, από τον συνάδελφό του καθηγητή, τον κ. Παυλόπουλο, που έκανε την καυτή ερώτηση, που έβγαλε πολύ ζουμί…

Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα…

Ο Βενιζέλος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια… Απάντησε στον πρώην ομόλογό του με το ίδιο νόμισμα… Δήλωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ψέματα. Δεν πήρε τη λίστα από τη Λαγκάρντ «περί τα τέλη του 2010», αλλά την είχε στα χέρια του από την άνοιξη του 2010. Και αυτό σημαίνει ότι οι ευθύνες του «Παπ» αυξάνονται.

Αφού την… έκλωθε κάποιους μήνες περισσότερους… και ύστερα από έξι μήνες αναγκάστηκε, άγνωστο αυτήν τη στιγμή για ποιον λόγο, να… ΔΙΑΛΕΞΕΙ κατά τον ίδιο 20, κατά τον Καπελέρη 10, από τα 1.991 ονόματα των ελλήνων καταθετών στην Ελβετία και να τα δώσει στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, για να του πει να δει το… φορολογικό τους προφίλ και όχι αν νόμιμα έβγαλαν χρήματα έξω…

Κακόμοιρη Ελλάδα, σε ποια χέρια έπεσες για να σε… σώσουν…


Σχολιάστε εδώ