To τράβηξε η Στάη

Σε τροχιά ρήξης ΕΡΤ και Έλλη Στάη. Ο καβγάς μεταξύ της παρουσιάστριας και του διευθυντή Ειδήσεων, Βασίλη Θωμόπουλου, έλαβε διαστάσεις, με αποτέλεσμα την απόφαση της διοίκησης για τη διενέργεια ΕΔΕ και τη διακοπή της παρουσίασης του δελτίου από την κ. Στάη μέχρι την έκδοση του πορίσματος. Η κόντρα ξεκίνησε την Τετάρτη, όπως αποκαλύψαμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση, με αποτέλεσμα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας να αποφασίσει πως δεν θα παρουσίαζε η Στάη το δελτίο, αλλά η Π. Γαβρά. Αιτία της έντασης και των φωνών της δημοσιογράφου προς τον διευθυντή του δελτίου ειδήσεων ήταν (κατά την ίδια) η αλλαγή στη μορφή του δελτίου, με την παράλληλη άσκηση πίεσης ως προς τη διαχείριση των θεμάτων, που είχε αποτέλεσμα την πτώση των ποσοστών. Με βάση το συμβόλαιο, η παρουσιάστρια έχει ρόλο στην παραγωγή του δελτίου.

Για όποιον γνωρίζει τη Στάη, το γεγονός δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς στο παρελθόν έχει συγκρουστεί με αρκετούς διευθυντές Ειδήσεων. Ο Β. Θωμόπουλος θεώρησε πως θίγεται από τη στάση της παρουσιάστριας και η υπόθεση έφτασε στον Ν. Σίμο. Τώρα, αν και πριν από λίγο καιρό είχε ληφθεί η απόφαση να ανανεωθεί η συνεργασία από την ΕΡΤ, φαίνεται πως καμία από τις δύο πλευρές δεν το επιθυμεί.

Σχετικά με την ΕΔΕ, η Έλλη Στάη μάς δήλωσε με νόημα πως οτιδήποτε δεν έχει δημοσιογραφική λειτουργία δεν την αφορά, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη να κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΡΤ, παρόλο που γράφονται διάφορα στα σάιτ.

Η δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι «η ΕΡΤ δεν είναι δημόσιο κτήμα κανενός», ενώ υπογράμμισε ότι έχει σύμβαση με την ΕΡΤ μέχρι τον Φεβρουάριο και κανείς δεν έχει λόγο να της απαγορεύει να μπει στο στούντιο γιατί «κινείται στα όρια της παρανομίας και όχι της νομοτυπίας».

Πώς αισθάνεται όμως η Έλλη Στάη για όσα συμβαίνουν;

«Είμαι ψύχραιμος άνθρωπος, στα επαγγελματικά περισσεύουν τα συναισθήματα. Μου φαίνεται αδιανόητο όμως να δώσαμε πέρσι έναν αγώνα στην ΕΡΤ για να μη γίνουν οι δημοσιογράφοι δημόσιοι υπάλληλοι και να συναντώ καινούργια ήθη και έθιμα. Το θέμα είναι πολιτικό.

Το καλοκαίρι υπήρξε μια σειρά από δημοσιεύματα που με ήθελαν σε διάφορα σενάρια. Πολλά εξ αυτών ήθελαν κάποιους να δρομολογούν την έξοδό μου από την ΕΡΤ. Δεν ήθελα να το πιστέψω, αλλά τελικά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά…».


Σχολιάστε εδώ