ΤΕΛΟΣ (the END) στην απάτη των… σωτήρων με 600 δισ. δολάρια

Ύστερα από αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις και δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες για τους «από μηχανής θεούς» που ήρθαν να εξαγοράσουν το χρέος της χώρας, οι εκπρόσωποι της END εξαφανίστηκαν.

Σε προσωπική συνέντευξη που παραχώρησαν οι Μ. Λαμπράκης και Α. Βαλσμάκης στον γράφοντα για τις ανάγκες της τηλεοπτικής εκπομπής «TERRA INCOGNITA» του KONTRA CHANNEL, δήλωναν πως σκοπός τους ήταν η παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, χωρίς να διεκδικούν πολιτικά ή άλλα αξιώματα και ανταλλάγματα. Τόνιζαν μάλιστα πως τα δώδεκα μέλη που ανήκουν στον πυρήνα της END προτίθενται να παράσχουν τη βοήθειά τους σε τεχνογνωσία, αλλά και στη διοικητική δομή των χωρών εκείνων που θα δανειοδοτηθούν, πέραν της Ελλάδας και της Κύπρου, εφόσον τους ζητηθεί!

Η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία δήλωνε πως ουδεμία γνώση του θέματος έχει λάβει, ενώ κανένα στοιχείο δεν παραδόθηκε προς εξέταση. Στο μεταξύ το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών με οδηγία του έκανε λόγο για ύπαρξη απατεώνων, οι οποίοι διακινούν πληροφορίες πως διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων. Ο συνδυασμός των παραπάνω οδήγησε στη «φωτογράφηση» των μελών της END, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί το όνομα κάποιου από τα μέλη που αποτελούν την οργάνωση. Η αντίδραση του κ. Λαμπράκη στην είδηση αυτή ήταν αρνητική, λέγοντας πως η οδηγία δεν αφορά τα μέλη της END.

Τα έγγραφα που αποδείκνυαν –κατά τους ισχυρισμούς του και του νομικού εκπροσώπου της END– την ύπαρξη χρημάτων κατατεθειμένων σε λογαριασμό καναδικής τράπεζας αποδείχτηκαν ανακριβή και πλαστά, όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού Άδωνις Γεωργιάδης. Το θράσος των ομογενών ξεπέρασε τα όρια, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα ο νομικός σύμβουλος έχει λάβει εντολή από τον Αρτέμη Σώρρα να υποβάλει μήνυση τόσο προς τον Άδ. Γεωργιάδη, όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση, διεκδικώντας αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων!

Σε απάντηση των κατηγοριών εναντίον τους, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑNT1 ο πρόεδρος της END δήλωσε πως η τράπεζα στην οποία υπάρχουν τα χρήματα είναι η The Bank of Montreal, με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά. Μόνο που δεν επιβεβαιώνεται η εν λόγω τράπεζα.

Ο τρόπος που επέλεξαν να ενεργήσουν τα μέλη της END με τα ομόλογα CDR (Custodial Deposit Receipts) φέρεται να είναι ένα μέσον για τη διευκόλυνση μιας άλλης απάτης, σύμφωνα με αναλυτές οικονομολόγους. Το εν λόγω ομόλογο της τάξεως των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ελλάδα και των 48,926 δισεκατομμυρίων για την Κύπρο φαίνεται πως δεν έχει καμία αξία, αλλά μπορεί σε μελλοντική φάση να χρησιμοποιηθεί ως χρεόγραφο για τον δανεισμό από τρίτους παράγοντες, επενδύοντας σε «αέρα».

Μεταξύ των μελών που απαρτίζουν την END ήταν ο διακεκριμένος καθηγητής Θόδωρος Καρυώτης από το Μέριλαντ των ΗΠΑ. Ο εν λόγω καθηγητής θεωρείται ο πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ, ενώ στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου είχε θέσει υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από προσωπική πρόσκληση του φίλου του και προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ. Καρυώτης με ανοιχτή επιστολή του δήλωσε πως εν αγνοία του το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της END, έπειτα από τυχαία γνωριμία με τον Μανόλη Λαμπράκη στη Νέα Υόρκη το 2011. Τονίζει πως του ζητήθηκε λόγω της ιδιότητάς του ως οικονομολόγου να αποτιμήσει μια μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής, γεγονός που οδήγησε στη μετέπειτα σύνδεσή του με την περίφημη υπόθεση των μετοχών που θα έσωζαν την Ελλάδα, πριν από έναν χρόνο την ίδια χρονική περίοδο. Ο κ. Καρυώτης επιτίθεται φραστικά στα μέλη της END, λέγοντας πως πρόκειται για άτομα της Χρυσής Αυγής και δωδεκαθεϊστές!

Πληροφορίες αναφέρουν πως σκοπός των μελών της END ήταν η πρόκληση κοινωνικής αναστάτωσης, με στόχο την τροποποίηση του Συντάγματος και την επιβολή ορισμένων άρθρων, και ενδεχομένως να εμφανισθούν ως σωτήρες και να φτιάξουν κόμμα.

Είναι… εξωγήινος…

Η σοβαρότητα και η αξιοπιστία των μελών της END πλήττεται, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συγκεντρώσεις των μελών της στη Νέα Υόρκη, στον χώρο υπό την ονομασία «Το Κρητικό Σπίτι», το καλοκαίρι του 2011 ο κ. Λαμπράκης αποκάλυπτε στους παρευρισκομένους πως ο κ. Σώρρας ήταν «εξωγήινος»! Από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει πως σε κάθε γεύμα των δώδεκα μελών του συμβουλίου εκείνος που πλήρωνε τους λογαριασμούς ήταν ο Μ. Λαμπράκης και όχι ο Α. Σώρρας, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ερωτήματα προκαλεί ο λόγος για τον οποίο οι ομογενείς της END επέλεξαν την παρούσα χρονική περίοδο προκειμένου να παρουσιάσουν στη δημοσιότητα τα έγγραφα των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο πολιτικός κόσμος κλυδωνίζεται από τις κατηγορίες για βασικά στελέχη της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα η «Λίστα Λαγκάρντ» με χτύπημα κάτω από τη μέση έρχεται να κλονίσει τα ελάχιστα ίχνη εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς. Επιπλέον, προκύπτουν αναφορές για μια ακόμη ενδεχόμενη προσπάθεια πραξικοπήματος, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο διαπραγματεύσεων για παραμονή ή έξοδο από την Ευρωζώνη.

Σύντομα πάντως αναμένονται τα αποτελέσματα αυθεντικότητας των ομολόγων που κατέχουν ορισμένα μέλη της END στα χέρια τους από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, αφού ήδη το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ομόλογο των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.


Σχολιάστε εδώ