Τέρμα η made in Greece απρέπεια

= Τη χώρα αυτή, τους πολίτες και τις ΕΔ της οφείλουν να τα σέβονται οι πάσης κατηγορίας πολιτικοί.

=Οι αρχηγοί των ΕΔ δεν είναι ούτε αργόμισθοι ούτε κομματικοί νομενκλατούριοι ούτε αχθοφόροι μεγάλων ονομάτων, στη συντριπτική τους πλειονότητα.

=Οι περισσότεροι, όταν αποστρατεύονται, έχουν διαγράψει επίμονη, μακρά καριέρα, άνω των 40 ετών. Άσχετα αν σήμερα λαμβάνουν μηνιαίο μισθό λιγότερο από το ½ δημάρχου μικρής επαρχιακής πόλης και εφάπαξ πολύ λιγότερο ενός οδηγού της ΔΕΗ.

=Αποτελεί, λοιπόν, μεγάλη απρέπεια, αγένεια, ύβρη, έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού η εν ψυχρώ απόλυση-αποστρατεία τους, χωρίς προειδοποίηση. Είναι φαινόμενο made in Greece.

=Στο φύλλο της 8.9.12 είχαμε με πειστικά επιχειρήματα αναλύσει την ανάγκη της καθιέρωσης θητείας του αρχηγού, όπως αυτό συμβαίνει σε όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ, τη Ρωσία, την Κίνα.

=Έμαθα ότι το θέμα δεν «συγκίνησε» εισέτι τους πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου, ιδιαίτερα τον επί της αναδιοργάνωσης ΥΦΕΘΑ.

Το ιστορικό

=Το 1995, ο τότε υπουργός κ. Γερ. Αρσένης πραγματοποίησε μια καινοτόμο, θεσμική και σπουδαία αλλαγή στην κορυφή των ΕΔ.

=Με τον Ν.2292/ΦΕΚ 35-15.2.95 καθορίζει τη σύνθεση και λειτουργία του ΚΥΣΕΑ και με το άρθρο 11 τη θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ για χρονική διάρκεια 2 (δύο) ετών, με δυνητική παράταση 1 (ενός) έτους. Συμπληρώνεται δε με κάτι το σημαντικό. Ειδοποιείται περί της αποχώρησής του προ τριμήνου, με ταυτόχρονη επιλογή του διαδόχου του! Σπουδαία, πολιτισμένα και προπαντός χρήσιμα για τις ΕΔ πράγματα! Το ίδιο ισχύει (άρθρο 14) και για τους λοιπούς αρχηγούς. Ο νόμος επέζησε 9 χρόνια…

=Δεν πρόκανε να αναλάβει την εξουσία η ΝΔ και άρχισε τους… νεοτερισμούς. Δηλαδή την οπισθοδρόμηση. Με τον Ν.3247/ΦΕΚ 143/29.7.04 καταργείται (άρθρο 10) ο χρόνος θητείας. Οι αρχηγοί τίθενται υπό το βλέμμα του Βούδα. «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς…».

=Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Με άλλον νόμο (Ν.3442/ΦΕΚ 40/27.2.06) καταργείται όλος ο νόμος του Αρσένη που αφορά τους αρχηγούς. Το φαιδρό, φαιδρότατο της υπόθεσης, είναι ότι η διάταξη εισήλθε από το παράθυρο, ως «ντροπολογία» στη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας. Στα μουλωχτά… Από τον κ. Μεϊμαράκη.

=Είχαμε και συνέχεια: Με τον Ν.3648/ΦΕΚ 38/29.2.09 και με θέμα Ανάπηροι Εθνικής Άμυνας (εκεί, φαίνεται, είχαν κατατάξει τους αρχηγούς οι Νεοδημοκράτες) «χώνουν» διάταξη (άρθρο 13) με την οποία καθορίζεται η «δοσολογία» Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: 2 αντιστράτηγοι, 1 αντιπτέραρχος, 1 αντιναύαρχος, εναλλάσσονται. Χορτάσατε; Έχουμε ακόμη τον Ν.3883/ΦΕΚ 167/24.9.10, έργο ΠΑΣΟΚ, βενιζέλειο αυτήν τη φορά. Στο πνεύμα της ΝΔ και ο Μπένι… Απλώς, στον νόμο αυτόν αναφέρεται (άρθρο 71) ότι, μετά την επιλογή του, ο Α/ΓΕΕΘΑ προάγεται σε ναύαρχο, στρατηγό ή πτέραρχο. Αυτό μάρανε τους φωστήρες του Μπένι που συνέταξαν αυτόν τον νόμο Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών, εν αγνοία των Επιτελείων.


Σχολιάστε εδώ