Πανελίστας, είδος υπό εξαφάνιση!

Ξεκίνησαν οι εκπομπές, αλλά κάτι λείπει!..

Χωρίς πάνελ να αφαιρεί και να προσθέτει σε ατάκες άρχισε την πρεμιέρα της η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Από το πολυπληθές πάνελ του «Πολύ μπλα μπλα» τι έμεινε στο «FTHISTV» του ANT-1; Δυο ρεπόρτερ. Ο Νίκος Γεωργιάδης και η Χρύσλα Γεωργακοπούλου, που είναι συντάκτες του περιοδικού «ΟΚ» που πρόσκεινται στον Όμιλο ΑΝΤ-1.

Από το περσινό «Μίλα» τι μας έμεινε; Μόνο η Τατιάνα. Οι άλλες κυρίες πήραν δρόμο. Όλο και πιο λίγα άτομα μένουν στις εκπομπές για κουτσομπολιό και η ψυχαγωγία περιορίζεται καθώς το ταμείον είναι μείον.

Πρόσωπα που μεσουρανούσαν την προηγούμενη πενταετία στην πρωινή, μεσημεριανή και απογευματινή τηλεόραση πλέον ακολουθούν διαφορετικά επαγγελματικά βήματα, εντός ή εκτός δημοσιογραφίας.

Αρκετοί εξαργύρωσαν την αναγνωρισιμότητά τους με μια θέση στο διαδίκτυο: Νάσος Γουμενίδης, Νανά Παλαιτσάκη, Αλεξάνδρα Τσόλκα, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιώργος Σφακιανάκης και Κλεοπάτρα Πατλάκη δίνουν θέματα ή έχουν τις δικές τους στήλες σε γνωστά sites που ασχολούνται με το μιντιακό ρεπορτάζ, ενώ ο Φαίδων Κεφαλέας από το πάνελ της Ελένης Μενεγάκη πέρασε σε μια μικρή ενότητα του ALPHA, όπου παρουσιάζει προτάσεις για θέατρο, κινηματογράφο και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον πολιτισμό, στην εκπομπή tospirto.net.

Ο πανελίστας του «Κους κους το μεσημέρι» Στέφανος Κωνσταντινίδης άνοιξε σουβλατζίδικο στη Μύκονο -θα μου πείτε εδώ χάθηκε η βασική παρουσιάστρια, Κατερίνα Καραβάτου-, ενώ ο Άγγελος Πυριόχος, εκ των πλέον προβεβλημένων πανελιστών, αποφάσισε να εγκαταλείψει την τηλεόραση και να επιστρέψει στη Ζάκυνθο.

Στο συγκρότημα του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, που μετονομάζεται σε ART, ετοιμάζεται να επιστρέψει ο Θοδωρής Ρακιτζής. Ο πρώην πανελίστας της Χριστίνας Λαμπίρη, μετά τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, αναρρώνει και σύντομα θα ξεκινήσει και πάλι τη δουλειά, ενώ η Χριστίνα Λαμπίρη ασχολείται με το πόρταλ της.

Τη μάχη για την υγεία της συνεχίζει να δίνει και η πανελίστρια Νανά Καραγιάννη, που για πολλά χρόνια συμμετείχε σε μεσημεριανή εκπομπή του STAR.

Ο Στάθης Παπούλιας επέστρεψε στα ερτζιανά, κάνοντας καθημερινή πρωινή εκπομπή με μουσική και σχολιασμό της επικαιρότητας.

Πόσα λεφτά παίρνουν ωστόσο όσοι πανελίστες έχουν παραμείνει; Αν πριν από τέσσερα χρόνια η «ταρίφα» ξεκινούσε απ’ τις 3.000 ευρώ και έφθανε και τις 7.000, πλέον μιλάμε για ποσά που ξεκινούν από τα 800-1.000 ευρώ και μετά βίας πάνε στις 2.000 ευρώ, με τους πανελίστες να πρέπει να κάνουν καθημερινά και ρεπορτάζ ή να συνεργάζονται και με άλλες εκπομπές του σταθμού.

Ρε, πώς αλλάζουν οι καιροί και τα επαγγέλματα!


Σχολιάστε εδώ