Ο υφυπουργός θέλει, η διευθύντρια λέει όχι!

Η πρόθεση της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού είναι να βρεθεί λύση για τον συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου και Οργανισμών του προς επιχειρήσεις αλλά με οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο, έχει… σκοντάψει (!) στην αρμόδια διευθύντρια του υπουργείου Οικονομικών.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου το Γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη (φωτό) έχει στείλει έγγραφο προς την κυρία διευθύντρια, για να υποβάλει τις προτάσεις της για τον τρόπο ρύθμισης στο καυτό αυτό θέμα που θα δώσει ανάσα στην αγορά και θα αποτρέψει τον κίνδυνο να συλληφθούν επιχειρηματίες γιατί δεν έχουν καταβάλει τον ΦΠΑ, τον οποίο δεν τους έχει πληρώσει το κράτος, αλλά μέχρι στιγμής απάντηση δεν έχει πάρει ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία διευθύντρια είναι αντίθετη με οποιονδήποτε συμψηφισμό, την ώρα που αποτελεί απόφαση της πολιτικής εξουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού, με πρώτον τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, θεωρούν άδικο το κράτος να συλλαμβάνει οφειλέτες την ώρα που το ίδιο τους χρωστάει.


Σχολιάστε εδώ