Κάτω στον Πειραιά

Συγκεκριμένα, πριν από περίπου 20 μέρες 7 καθηγητές από το ΤΕΛ Κορυδαλλού μετατέθηκαν σε άλλα σχολεία της περιφέρειας. Αν και ο νόμος ορίζει ότι μέχρι να αντικατασταθεί ο εκπαιδευτικός ο μετατιθέμενος δεν μπορεί να φύγει, οι 7 καθηγητές έφυγαν και πήγαν στις νέες τους θέσεις. Ο διευθυντής του ΤΕΛ τούς έκοψε αμέσως τις ημέρες που δεν ήταν στις θέσεις τους και ζήτησε να επιστρέψουν μέχρι να παρουσιαστούν οι αντικαταστάτες τους. Έπειτα από κάποιες μέρες, που τα παιδιά έχαναν τα μαθήματά τους κι έκαναν όλη μέρα βόλτες στο προαύλιο, οι 6 καθηγητές επέστρεψαν στο σχολείο. Μία καθηγήτρια όμως αρνείται. Η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μανδαλή, αν και επανειλημμένα της έγιναν συστάσεις, αρνείται να επιβάλει τον νόμο! Μπράβο της…

// Παραλίγο να είχαμε μια δραματική εξέλιξη στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας την περασμένη Δευτέρα. Ενώ η συζήτηση διεξαγόταν κανονικά, κάποια στιγμή μπήκαν στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης που είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, για να διαμαρτυρηθούν, μια και στη συνέχεια θα συζητείτο θέμα σχετικά με την επιχείρηση. Τα πνεύματα οξύνθηκαν γιατί οι εργαζόμενοι ζητούσαν επίμονα να πληρωθούν κι ένας απʼ αυτούς σε κατάσταση αμόκ από την ένταση, την οργή και τις πιέσεις πήδηξε από τον πρώτο όροφο στο κενό, από τη μέσα πλευρά του κτιρίου που υπήρχε ένα αίθριο! Την τελευταία στιγμή δύο συνάδελφοί του τον έπιασαν από το πόδι ενώ έπεφτε και τον γλίτωσαν. Η απορία όμως είναι: Αν τελικά δεν τον προλάβαιναν και χανόταν ο άνθρωπος, θα γινόταν χαμός; Πριν λοιπόν θρηνήσουμε θύματα, ας αναλογιστούν κάποιοι αιρετοί ότι δεν μπορούν να… παίζουν με το ψωμί των οικογενειών των ανθρώπων που εκείνοι προσέλαβαν.

// Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, σε κάποια στιγμή ο δήμαρχος έφυγε από τη θέση του και βγήκε από την αίθουσα. Όλοι τότε είδαν με έκπληξη να κάθεται στη θέση του δημάρχου ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Αγγελόπουλος, ο επονομαζόμενος «Γκάλης»! Τι είχε συμβεί; Απλώς, ο δήμαρχος καθώς έβγαινε είδε στην είσοδο της αίθουσας τον σύμβουλό του και είπε δυνατά, μπροστά από τα έδρανα της αντιπολίτευσης: Είσαι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της παράταξης και να πας να καθίσεις στη θέση μου! Άλλο που δεν ήθελε κι ο «Γκάλης», άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο δήμαρχος και κατέλαβε τη θέση του. Για λίγο βέβαια, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ή για να μη γίνονται συνειρμοί…

// Κοινωνικό φροντιστήριο για παιδιά άπορων οικογενειών διοργανώνει ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων σʼ όλες τις υποβαθμισμένες γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος. Στόχος του προγράμματος είναι να στηριχθούν τα παιδιά των φτωχών οικογενειών τούτες τις δύσκολες στιγμές. Επίσης, ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων θα πραγματοποιεί δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε αναλφάβητους ή αλλοδαπούς αλλά και ξένων γλωσσών (κινέζικα, ρωσικά, τούρκικα και αγγλικά).

// Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένα βράδυ της περασμένης εβδομάδας μπήκε ελεγκτής σʼ ένα λεωφορείο του Περάματος και βρήκε δώδεκα μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που γύριζαν σπίτι τους από τα αγγλικά χωρίς εισιτήριο. Αντί να τους κάνει μία παρατήρηση ή έστω να ζητήσει ευθύνες από τους γονείς, τους κατέβασαν στον δρόμο μέσα στη νύχτα, γιατί, όπως είπε, η δουλειά του είναι να… εντοπίζει και να τιμωρεί τους τζαμπατζήδες! Έτσι, τα 13χρονα παιδάκια συνέχισαν με τα… πόδια μέσα στη νύχτα και φυσικά ανέφεραν το περιστατικό στους γονείς τους. Η Ένωση Γονέων Δήμου Περάματος με ανακοίνωσή της στηλιτεύει το γεγονός και τονίζει ότι δεν θα πρέπει όλοι οι παραβάτες να αντιμετωπίζονται με την ίδια αυστηρότητα.

// Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα, κάθε πρωί συνεργεία της Τροχαίας Πειραιά διενεργούν ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία. Άλλωστε, ο διοικητής της Τροχαίας Πειραιά, Σπύρος Λάσκος είναι και ο ίδιος πατέρας και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών. Πάντως, οι έλεγχοι δεν αποφέρουν και πολλά… ευρήματα. Ένα σχολικό δεν είχε ταχογράφο κι ένα άλλο δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη.

// Νέα διάσταση πήρε η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λουκά Τζανή και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζαχαρία Ζούπη. Ο δήμαρχος αναφερόμενος στο χάλι της Δημοτικής Επιχείρησης τόνισε ότι οφείλεται στους προηγούμενους διαχειριστές της, δηλαδή στον Ζ. Ζούπη και τον Κ. Κούβαρη. Η δήλωση αυτή του Λ. Τζανή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Ζούπη, ο οποίος ζήτησε από τον δήμαρχο να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1) Γιατί επί έναν χρόνο έχει αφήσει χωρίς λεφτά τη Δημοτική Επιχείρηση, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει απλήρωτοι οι διακόσιοι εργαζόμενοί της;

2) Πόσα άτομα πήρε στην Επιχείρηση, ως «εθελοντές» δήθεν;

3) Γιατί δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών στην Επιχείρηση από το 2011 και εντεύθεν; Και πού πήγαν τα 900.000 ευρώ που, σύμφωνα με καταγγελία του κολλητού του δημάρχου, προέδρου της Επιχείρησης, «χάθηκαν» όταν οι τέσσερις Δημοτικές Επιχειρήσεις συγχωνεύθηκαν σε μία;

Καταλήγοντας ο Ζ. Ζούπης επισημαίνει ότι την άνοιξη του 2011 το χρέος της Δημοτικής Επιχείρησης ήταν 700.000 ευρώ και σήμερα έχει φτάσει τα 4.000.000!

// Τον κίνδυνο να κλείσει το ΔΙΚΕΠΑΖ, επειδή έχει… «πνιγεί» στα χρέη, εξαιτίας της διακοπής χρηματοδότησής του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που γιορτάστηκε την περασμένη Πέμπτη, ο ΠΕΣΥΔΑΠ. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η βιωσιμότητα της δράσης περίθαλψης αδέσποτων ζώων των ΟΤΑ κλονίζεται. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη συμπεριφορά της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την άρνηση καταβολής της προβλεπόμενης από τον νόμο επιχορήγησης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων για τα τρία τελευταία έτη. Ας δηλώσουν ξεκάθαρα ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα αδέσποτα ζώα».


Σχολιάστε εδώ