ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την «τρόικα» έφερε… γκρίνιες για τον Γ. Στουρνάρα στο στρατόπεδο του Μεγάρου Μαξίμου. Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τους εκπροσώπους των δανειστών που έληξε άδοξα και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα, στενοί συνεργάτες του έκαναν λόγο για πλημμελή προετοιμασία εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, πριν οι επικεφαλής της «τρόικας» περάσουν την πόρτα του Μαξίμου θα έπρεπε να είχαν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε η συνάντηση να έχει αίσιο τέλος. Έτσι θα είχαν αποφευχθεί οι αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η συνάντηση. Με αφορμή τις συγκεκριμένες διαρροές ορισμένοι έσπευσαν να μιλήσουν για σύννεφα στις σχέσεις Σαμαρά – Στουρνάρα. Αλήθεια ή όχι, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

ΑΥΤΑ συμβαίνουν συνήθως όταν απουσιάζει ο συντονισμός και περισσεύει ο… αυθορμητισμός. Αμέσως μετά την πρόσφατη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τους επικεφαλής της «τρόικας», παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου έσπευσαν να μεταφέρουν σε ορισμένους δημοσιογράφους «εικόνα σύγκρουσης». Ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν προκλητικοί, ιδιαιτέρως ο Π. Τόμσεν, με αποτέλεσμα να εξοργιστεί ο πρωθυπουργός και να διακόψει άρον άρον τις συνομιλίες, λέγοντάς τους ότι «θα μιλήσει με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους». Λίγη ώρα αργότερα άλλοι παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου έλεγαν ότι δεν υπήρξε καμιά ένταση και ότι ο πιο διαλλακτικός από τους τρεις ήταν ο… κ. Τόμσεν! Όχι… τρίτη εκδοχή δεν υπήρξε για να ολοκληρωθεί η σύγχυση.

Υπάρχουν υπουργοί, νυν και πρώην, που χωρίς Μερσεντές, αστυνομικούς και μοτοσυκλετιστές για να τους… φυλάνε δεν κάνουν… Έτσι πιστεύουν ότι ανεβαίνει το πρεστίζ τους και η… τιμή τους. Κι άλλοι, που παραμένουν απλοί άνθρωποι, δεν τους αρέσουν τα μεγαλεία. Όπως ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Ανδρέα, στον οποίο διετέλεσε διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου, όταν ήταν πρωθυπουργός, μετείχε δε στην οικουμενική Παπαδήμου και στην υπηρεσιακή Πικραμμένου, ο Τάσος Γιαννίτσης. Τετάρτη μεσημέρι περνούσε από το Σύνταγμα, ανάμεσα σ’ όλους, περιμένοντας στο φανάρι ν’ ανάψει πράσινο… Κι όσοι τον αναγνώρισαν δεν πίστευαν στα μάτια τους…


Σχολιάστε εδώ