Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Οι πρωταγωνιστές δεν αλλάζουν τελικά, ανεξάρτητα από τις κινήσεις και τις τάσεις στο ΧΑ. Έτσι, και πάλι τον τόνο δίνουν οι τράπεζες, συνεπικουρούμενες από τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ. Από κοντά και οι «πάγιοι» πρωταγωνιστές των τελευταίων μηνών, ήτοι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo και Coca – Cola 3Ε. Όσο κι αν παραμένουν επιλεκτικές οι τοποθετήσεις από τα μεγάλα χαρτοφυλάκια και ισχνές οι αντίστοιχες κινήσεις των ιδιωτών επενδυτών που παραμένουν ενεργοί, στην πλειονότητά τους αφορούν αυτά τα χαρτιά, που συγκεντρώνουν πάνω τους σχεδόν όλο τον ημερήσιο τζίρο. Ακόμα και στις συνεδριάσεις «διόρθωσης» πάλι πάνω τους… πέφτει ο τζίρος.

• Ελλάκτωρ: Ακόμα ένας τίτλος που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, κάτι που απέδειξε και την προηγούμενη εβδομάδα, συμπληρώνοντας τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, ακόμα και στη διόρθωση της αγοράς την Τετάρτη.

• Κόντρα σε όσα είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες, εσχάτως καταγράφεται αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα γενικά στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς, πλην Ελλάκτορα, θετικότατη παραμένει η συμπεριφορά της ΓΕΚ Τέρνα, κινητικότητα εμφανίζεται και στην Ιντρακάτ, ενώ μίνι ράλι σημείωσε και η μετοχή της ΕΚΤΕΡ.

• Στις τράπεζες, φυσικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταφέρεται εκ νέου στην Πειραιώς εν αναμονή του αποτελέσματος των συζητήσεων με τους Γάλλους της Societe Generale για την απόκτηση του μεριδίου της στη Γενική. Είναι, πάντως, προφανές ότι οι τράπεζες θα μας δώσουν κι άλλες ειδήσεις στο εγγύς μέλλον…

• ΟΤΕ: Από τις μετοχές που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επενδυτών, ιδίως εάν επαληθευθούν οι τεχνικές αναλύσεις που κάνουν λόγο για διάσπαση της αντίστασης των 3,50 ευρώ. Εάν συμβεί αυτό, είναι πιθανή η χάραξη ανοδικής τροχιάς για το χαρτί, ίσως και πέρα από τις προβλέψεις πολλών…

• Κάτι ανάλογο σε επίπεδο τεχνικής ανάλυσης και διάσπασης αντιστάσεων ισχύει και για τον τίτλο της Motor Oil, ζητούμενο και «στόχος» της οποίας είναι πλέον τα επίπεδα των 7,20 ευρώ.

• Όσο περιπλέκεται το πολιτικό σκηνικό, τόσο θα συντηρούνται τα σενάρια για τον ΟΠΑΠ. Που δεν πρέπει να ξεφύγει από την προσοχή μας πως διακινεί καθημερινά σημαντικό όγκο μετοχών!


Σχολιάστε εδώ