Απολύσεις και μειώσεις στους υψηλόβαθμους του Μπόμπολα

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προχωράει από 1η Οκτωβρίου σε μείωση κατά 50% σε όλα τα επιμίσθια, τις επιπλέον αμοιβές που πλήρωνε σε δημοσιογράφους για να παρέχουν εργασία στα άλλα Μέσα του συγκροτήματος. Παράλληλα, μείωσε για τρίτη φορά τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών, εξοικονομώντας, κατά δήλωση του Φ. Μπόμπολα, περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ! Το επόμενο βήμα είναι η αποχώρηση περίπου 45 εργαζομένων από όλους τους κλάδους, με τον εκδότη να ζητάει να γίνουν οι «απολύσεις» με οικειοθελή αποχώρηση. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως λέει, θα απολύσει 80 εργαζομένους! Η πλευρά του Φώτη Μπόμπολα ευελπιστεί σε άνοδο του μεριδίου από τη διαφημιστική αγορά για το συγκρότημα, όπως επίσης και σε μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να εξοικονομήσει τα υπόλοιπα που χρειάζεται για το 2013.

*** Άγονος ο πρώτος πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της Χ.Κ. Τεγόπουλος, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν άλλοι δύο. Ο πρώτος έγινε την περασμένη Τετάρτη για την εκτυπωτική μηχανή (COMET) της εφημερίδας, με τιμή εκκίνησης 5,3 εκατ. ευρώ. Τον πλειστηριασμό είχαν ζητήσει 48 εργαζόμενοι του εργοστασίου στο Κορωπί, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε επειδή δεν εμφανίστηκαν πλειοδότες και θα πρέπει να επαναληφθεί εντός σαράντα ημερών. Εν αναμονή είναι οι άλλοι δύο, ο ένας είναι για το κτίριο της Μίνωος, με αρχική τιμή προσφοράς περίπου 14 εκατ. ευρώ, και ο άλλος για μηχανήματα της εκτυπωτικής μονάδας στο Κορωπί, με τιμή εκκίνησης 2,2 εκατ. ευρώ.

*** Το σχέδιο μεταφοράς των τηλεοπτικών υπηρεσιών του ΑΝΤ1 από το Μαρούσι στο Στούντιο Κάππα στα Σπάτα ολοκληρώνεται με τις απολύσεις όσων δεν αποδέχθηκαν τις ατομικές συμβάσεις αλλά και με απομακρύνσεις δημοσιογράφων από τις εκπομπές. Στο τέλος Σεπτεμβρίου έγιναν 19 απολύσεις, 14 τεχνικών και 5 δημοσιογράφων συνεργατών της πρωινής ζώνης. Οι ειδήσεις και οι live εκπομπές θα βγαίνουν από τα νέα στούντιο, οπότε εκεί θα εργάζονται για όλα τα live οι μισθωτοί τεχνικοί και δημοσιογράφοι. Ουσιαστικά, πρόκειται για αυτό που συμβαίνει και στις εφημερίδες. Οι ίδιοι συντάκτες, χωρίς επιμίσθιο, θα παρέχουν εργασία σε όλα τα Μέσα των συγκροτημάτων.


Σχολιάστε εδώ