Τι σημαίνει η βίαιη αντίδραση του Μεϊμαράκη;
Και τούτο γιατί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου είχε στείλει ο άλλος εμπλεκόμενος σʼ αυτήν την ιστορία, ο Ιωσήφ Λιβανός, επτασέλιδη επιστολή που ανέφερε πολλά κρίσιμα στοιχεία για αυτήν την υπόθεση, δηλαδή 11 μέρες πριν τη δημοσιεύσει στη «Real News» της περασμένης Κυριακής, 23 Σεπτεμβρίου. Επομένως ο κ. Μεϊμαράκης δεν αιφνιδιάστηκε, εκτός αν δεν ενημερώθηκε γιʼ αυτή την επιστολή. Οι συνεργάτες του πάντως δεν μπορεί να μην ήξεραν…
Πέραν αυτού, ο κ. Ζωγραφάκης, που έριξε τη… βόμβα, είχε στις 11 Απριλίου 2011 στείλει ενημερωτική επιστολή για όλη αυτήν τη σκανδαλώδη υπόθεση στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φιλ. Πετσάλνικο και σʼ όλους τους βουλευτές. Και ο κ. Μεϊμαράκης ήταν τότε βουλευτής της ΝΔ. Επομένως το θέμα που παρουσίασε η εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν γνωστό σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Κατά περίεργο τρόπο –κι αυτό λέει πολλά…– αν και γνώριζαν οι δικαστικές αρχές, αστυνομία, επιθεωρητές και φορολογικές υπηρεσίες έκαναν την πάπια… Τυχαία; Ασφαλώς όχι… Μόνο στο ΣΔΟΕ, είναι διαπιστωμένο ότι εδώ και 18 μήνες βρίσκονταν οι ενυπόγραφες καταγγελίες και μάλιστα στους επικεφαλής του… Κι όμως ουδείς έπραξε. Ακόμη και ο κ. Διώτης, που είναι Εισαγγελέας… Που αν είχε λειτουργήσει όπως ο νόμος επιβάλλει και είχε γίνει ο έλεγχος και είχαν παραπεμφθεί οι ένοχοι στο δικαστήριο, σήμερα δεν θα βρισκόταν το πολιτικό σύστημα στα κεραμίδια, με τον κόσμο, με το δίκιο του μʼ αυτά που διαβάζει και ακούει, να λέει να ποιοι έφαγαν τα λεφτά και καλούμαι εγώ να πληρώσω τώρα τον λογαριασμό. Εκτός αν και σʼ αυτήν την ιστορία υπήρξε συγκάλυψη, με άνωθεν εντολή…
Απορίες προκαλεί η βίαιη αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, ύστερα από 4 ημέρες από τη δημοσίευση, και μάλιστα με ακραίους χαρακτηρισμούς και φράσεις που δεν αρμόζουν σε πρόεδρο της Βουλής.
Τον πρόεδρο της Βουλής έψαχναν από το μεσημέρι του Σαββάτου τα κανάλια και τα ραδιόφωνα, για να πει την άποψή του για το πρωτοσέλιδο της «Real News». Αργά το βράδυ έγινε μια δήλωση όχι απευθείας από τον ίδιο, σε πολύ χαμηλούς τόνους…
Τι μεσολάβησε και τα πήρε στο κρανίο; Να αιφνιδιάστηκε από την αντίδραση του κόσμου και τις υπόγειες φήμες; Από το γεγονός ότι το προφίλ του έχει πληγεί αρκετά; Να εκτίμησε ότι δύσκολα θα μπορεί να ανέβει στο βήμα της Βουλής, γνωρίζοντας τις ακραίες θέσεις κυρίως του Καμμένου και της Χρυσής Αυγής; Και τι θα του φώναζαν;
Θα περίμενε όμως κανείς από τον έμπειρο Βαγγέλη Μεϊμαράκη μια ψύχραιμη στάση και όχι να καταφύγει σε λεξιλόγιο πεζοδρομίου, όταν μάλιστα είναι θεσμικός παράγων, ο τρίτος της χώρας.
Λάθος μέγα και η… επινόηση της αναστολής της λειτουργίας του ως προέδρου της Βουλής. Αυτό δεν το προβλέπει το Σύνταγμα ούτε ο Κανονισμός της Βουλής. Πρόκειται για συνταγματική και κοινοβουλευτική παράβαση… Ο πρωθυπουργός συμφωνεί; Οι αρχηγοί των κομμάτων; Η απόφαση του νυν προέδρου κάθε άλλο παρά υπέρ του λειτουργεί, αφού δίνει το δικαίωμα να πει ο καθένας ότι κάτι φοβάται, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του στη Βουλή πρόσωπο με πρόσωπο. Ίσως η ακραία αντίδρασή του να οφείλεται και στα κάθε λογής σενάρια που κυκλοφόρησαν. Ότι πίσω από το δημοσίευμα κρύβονται παράγοντες του Μαξίμου που θέλουν να τον «κάψουν», για την περίπτωση που τον επέλεγαν ως επικεφαλής διαδόχου σχήματος, αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Ότι είναι επιχείρηση εναντίον των καραμανλικών και άλλα πολλά. Που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική πραγματικότητα.
Γεγονός πάντως είναι ότι το Μαξίμου ενοχλήθηκε με το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε ο Μεϊμαράκης κατά ενός διευθυντή εφημερίδας, ενός καταξιωμένου δημοσιογράφου.
Η αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ψύχραιμη και σε πολύ χαμηλούς τόνους. Είπε τα αυτονόητα, που κανονικά θα έπρεπε να είχε πει ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να ανοιχθούν οι λογαριασμοί όλων που με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται στην ιστορία αυτή, όπως και οι λογαριασμοί των offshore εταιρειών που έχουν οι «εγκέφαλοι» (Καρούζος και Σία).
Έχει κανέναν λόγο ο κ. Μεϊμαράκης να μη συμφωνεί με αυτήν την έρευνα; Εμείς δεν το πιστεύουμε.