Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

Στο βιβλιοπωλείο ο Ανδρέας

Μεθοδικά αλλά σταθερά κινείται ο Α. Λοβέρδος.

Η απόφασή του για τις μελλοντικές του κινήσεις είναι δεδομένη, αλλά ξεδιπλώνει τη στρατηγική του με προσοχή. Γνωρίζει ότι αυτήν την περίοδο, εν μέσω λήψης μέτρων και κρίσιμων αποφάσεων, με όλα να κρέμονται από μια κλωστή, οποιαδήποτε κίνηση δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού θα ήταν παράταιρη και θα αντιμετωπιζόταν εχθρικά.

Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Αλλά δεν θα σταματήσει τις χαμηλού επιπέδου παρεμβάσεις, για να κάνει την παρουσία του αισθητή.

Θα κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Αφενός συνεχίζοντας τις επαφές του με πολιτικά στελέχη τα οποία εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος, πανελλαδικά. Αφετέρου με ομιλίες-παρεμβάσεις με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του. Έχει πολλές τέτοιες προτάσεις από όλη την Ελλάδα, κυρίως από βιβλιοπωλεία, για την παρουσίασή του. Και θα είναι παρών σε πολλές τέτοιες εκδηλώσεις. Για παράδειγμα, την Τετάρτη θα πάρει μέρος σε παρουσίαση του βιβλίου του στο «Public» της Πλατείας Συντάγματος, όπου η ομιλία του θα επικεντρωθεί στην ανάλυση του εθνικού σχεδίου που προτείνει.

Και μετά την ψήφιση των μέτρων, τα οποία θα ψηφίσει, όπως έχει τονίσει κατʼ επανάληψη, αφού τα πράγματα ηρεμήσουν και μπουν σε μια ρότα, θα αρχίσει τις τελικές κινήσεις του για τη δημιουργία της πολιτικής κίνησης, όπως έχει αποφασίσει…

• Ναι μεν, αλλά… Σʼ αυτό το μοτίβο μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τον Βενιζέλο, που πρόσφατα σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ είχαν αρπαχτεί άγρια, σε συνέντευξή του στο «Βήμα»:

– Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ένας ευφυής άνθρωπος. Φτάνει τώρα να χρησιμοποιήσει όλη την ευφυΐα για να υπηρετήσει σταθερά τη νέα πραγματικότητα!

Ζυγισμένες λέξεις… Αν δεν τη χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του, ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ;

• Καλά τόσο ξεχαρβαλωμένο είναι αυτό το πολυφημισμένο Χάρβαρντ που χρειάζεται τον Γιωργάκη, την Αννούλα, τον Πέτρο τον Ευθυμίου και εκείνον τον φωστήρα τον καπετάνιο του Τιτανικού Παπακωνσταντίνου, για να το ανορθώσουν; Μάλλον για να τους μάθουν πώς μπορούν να φουντάρουν το Χάρβαρντ, τους κάλεσαν. Και λόγω της αποδεδειγμένης εμπειρίας τους, σίγουρα θα πάρουν καλά λεφτά…


Σχολιάστε εδώ