στα ενδότερα των ομάδων

• Βγήκε μπροστά ο Γιάννης Αλαφούζος και ανέλαβε την προεδρία του Παναθηναϊκού σε μια προσπάθειά του να δείξει προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητά του να σώσει το «τριφύλλι» και να το επαναφέρει στην κορυφή. Μπήκε, μάλιστα, δυναμικά στα διοικητικά δρώμενα του ποδοσφαίρου με την ένσταση για την αναδιάρθρωση.

• Έχει απόλυτο δίκιο ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας από 16 σε 18. Το πρωτάθλημα δεν άντεχε τόσες ομάδες όταν υπήρχαν λεφτά, πόσω μάλλον σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

• Εδώ υπάρχουν ομάδες που χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά και οι λογιστές τους κρύβονται επειδή θεωρούν εαυτούς αφεντικά των ΠΑΕ. Πώς θα αντέξει η Σούπερ Λίγκα με 18 ομάδες, όταν μετά βίας συντηρούνται οι 16 – και αυτές με πολλά χρέη;

• Ο αντίλογος είναι ότι πέρασε από το ΔΣ του ΟΠΑΠ η αύξηση της χορηγίας, ώστε να καλυφθούν και οι 18 ΠΑΕ, αλλά όσοι βλέπουν πέρα από τη μύτη τους κάνουν λόγο για φούσκα που, αν σκάσει, θα οδηγήσει σε διάλυση όλο το ποδόσφαιρο. Εκεί ποντάρει και ο Αλαφούζος, αν και επί της ουσίας κινδυνεύει να μπει στο περιθώριο, καθώς η πλειοψηφία των ομάδων τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης.

• Άλλες διότι έτσι μπορεί να αποφύγουν τον υποβιβασμό, μιας και θα πέσουν λιγότερες ομάδες. Κάποιες επειδή θα αυξήσουν την επιρροή τους και κυρίως θα μπορούν να ποντάρουν σε κάποιους πιο αδύναμους αντιπάλους, που θα αυξήσουν τη δυναμική τους.

• Διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο οι «πράσινοι» να μπουν στο περιθώριο από την ένσταση που κατέθεσε ο Αλαφούζος. Γίνεται αντιληπτή, όμως, η επιθυμία του νέου προέδρου να παλέψει για την αλλαγή της λανθασμένης νοοτροπίας που επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

• Οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις εκλογές της ΕΠΟ την ερχόμενη εβδομάδα. Κυρίως επειδή ακούγεται στην ποδοσφαιρική πιάτσα ότι αντίθετος με την αναδιάρθρωση εμφανίζεται και ο ένας υποψήφιος για την προεδρία, ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

• Επίσημα, βέβαια, ο άλλοτε πανίσχυρος παράγοντας κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Παραμονές εκλογών, άλλωστε, μια ξεκάθαρη θέση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά κάθε υποψήφιο.

• Αναφορικά με τις εκλογές της Ομοσπονδίας, σε θρίλερ εξελίσσεται η στάση που θα κρατήσει η Σούπερ Λίγκα. Όλοι θεωρούν πως η διοργανώτρια θα ταχθεί στο πλευρό του Γιώργου Σαρρή, αλλά, επειδή η ψηφοφορία είναι μυστική, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μια φήμη για απότομη στροφή προς τον Γκαγκάτση την ώρα της κάλπης.

• Οι φήμες ασφαλώς και δεν επιβεβαιώνονται, αλλά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην οδό Αστροναυτών επικαλούνται ως επιχείρημα τα ερείσματα που έχει ο Γκαγκάτσης στο προεδρείο της Σούπερ Λίγκας. Αν, πάντως, έχουν βάση οι φήμες, τότε μπορεί να προκληθούν σημαντικές ρήξεις στο εσωτερικό της διοργανώτριας, που θα αλλάξουν πλήρως τις ισορροπίες.

• Οι οπαδοί των ομάδων, όμως, ασχολούνται με το ποιος προπονητής θα εγκαταλείψει πρώτος τον πάγκο του, με φαβορί τον Βαγγέλη Βλάχο, επειδή η ΑΕΚ αγωνιζόταν χθες, και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να ακολουθεί, αν και ο Πορτογάλος απολαμβάνει τη στήριξη του Αλαφούζου. Ο Ζαρντίμ πάει για… Τετάρτη, δηλαδή, μετά το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ.

• Έχουν κάνει τις επαφές τους οι «ερυθρόλευκοι» για τον διάδοχο του προπονητή τους και ακούγονται ήδη τρία ονόματα πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ο ένας είναι παλιός γνώριμος, ενώ οι άλλοι δύο παρέλασαν επί τριετία από τα ρεπορτάζ για τον τεχνικό του Ολυμπιακού.

• Οι διοικούντες την ΠΑΕ, πάντως, θα βρεθούν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εάν πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο από την Άρσεναλ. Πώς θα δικαιολογήσουν τότε το διαζύγιο με τον Ζαρντίμ; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο αναζητούν απάντηση όλοι οι παροικούντες την Πλατεία Αλεξάνδρας.

• Για την Παιανία κυκλοφόρησε το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά εκδόθηκε αμέσως διάψευση από τους «πράσινους». Στα δημοσιογραφικά γραφεία, όμως, ακούγεται άλλο ένα όνομα, το οποίο αποφεύγουν να καταγράψουν ακόμα και όσοι το θεωρούν ως την πλέον ιδανική λύση.

• Πρόκειται για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από την Ξάνθη, αλλά στην Κύπρο ακούγεται πως το έκανε επειδή βλέπει προς τον πάγκο του «τριφυλλιού». Με ατού ότι είναι παλιός παίκτης της ομάδας και, μάλιστα, από εκείνους που ήρθαν κάποτε σε ρήξη με το περιβάλλον του Βαρδινογιάννη.

• Το περίεργο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι για πρώτη φορά έμεινε εκτός προπονητολογίας ο Σάκης Τσιώλης. Ενδεχομένως επειδή την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε ως υποψήφιος αντικαταστάτης του Ζαρντίμ στον πάγκο του Ολυμπιακού.

• Στην Τρίπολη, πάντως, έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με τα σενάρια που κυκλοφορούν συχνά-πυκνά κι έχουν πρωταγωνιστή τον καρδιτσιώτη τεχνικό. Στον Αστέρα θεωρούν ότι όλες οι πληροφορίες για φλερτ άλλων ομάδων με τον Τσιώλη βγαίνουν από το περιβάλλον του τελευταίου και σχεδιάζουν να πάρουν μέτρα.

• Μετά, βέβαια, το σημερινό ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, καθώς θέλουν να διατηρήσουν ήρεμη την ομάδα τους, επειδή ελπίζουν σε νέο θετικό αποτέλεσμα στο Λεκανοπέδιο. Έχουν, άλλωστε, καλή παράδοση και ο Αστέρας και ο Τσιώλης απέναντι στους «πράσινους».

• Ο μόνος προπονητής που μπορεί πλέον να αισθάνεται άνετος είναι ο Γιώργος Δώνης. Τα δύο-τρία σερί θετικά αποτελέσματα έδωσαν στον τεχνικό του ΠΑΟΚ τον απαραίτητο χρόνο για να δείξει τη δουλειά του χωρίς την πίεση που βίωνε μετά τον αποκλεισμό από τη Ραπίντ Βιέννης.

• Από το ντέρμπι με τον Άρη, βέβαια, μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω, αλλά με βάση την εικόνα των δύο μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ έχει λογικά τον πρώτο λόγο. Σε περίπτωση ήττας, πάντως, ο Δώνης θα βρεθεί εκ νέου με την πλάτη στον τοίχο.

• Ειδικά από τη στιγμή που στις σουίτες της Τούμπας αναμένεται να βρεθεί και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος αναμφίβολα θέλει να συνδυάσει την παρουσία του με μια νίκη στο ντέρμπι. Οπότε όλος ο ΠΑΟΚ δίνει εξετάσεις, με πρώτο τον Δώνη, αλλά και ορισμένους πρωτοκλασάτους παίκτες.


Σχολιάστε εδώ