Σταμάτησαν την τάφρο στον Έβρο

Σε μια περίοδο που και εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης δοκιμάζεται σκληρά και η αμυντική ικανότητα της χώρας μας, αίφνης σταμάτησε η διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται κατά μήκος του ποταμού Έβρου!

Πρόκειται για ένα μεγάλο οχυρωματικό έργο, το οποίο είχε αρχίσει να κατασκευάζεται και μάλιστα ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος είχε δεσμεύσει κονδύλι 35 εκατομμυρίων ευρώ για να εργάζεται σε δύο βάρδιες το Μηχανικό και να ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι εκτός απʼ τη μεγάλη οχυρωματική του χρησιμότητα αυτό το έργο επίσης θα λειτουργούσε και ως αντιπλημμυρικό, ενώ θα αποτελούσε ανάσχεση και στα κύματα λαθρομεταναστών που καθημερινά μπαίνουν στην Ελλάδα μέσω του ποταμού.

Πολλαπλής δηλαδή χρήσης, με προεξάρχουσα βέβαια την εθνική διάσταση.

Και όμως αυτό το έργο σταμάτησε, όπως προαναφέραμε.

Οι λόγοι;

Δεν υπάρχουν, λέει, καύσιμα για να εργαστούν τα μηχανήματα του Μηχανικού! Κι ας είχε, όπως είπαμε, δεσμεύσει ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας συγκεκριμένο κονδύλι για τη συνέχιση του έργου.

Επίσης –και αυτό προξενεί σοβαρά ερωτήματα– η απαίτηση του δημάρχου Σουφλίου Ευάγγ. Πουλιλιού να σταματήσουν οι εργασίες, διότι κατά τους ισχυρισμούς του όπως τους περιγράφει σε επιστολή που απέστειλε στο ΓΕΣ οι τοπικοί φορείς αντιδρούν στην περάτωση του έργου και τη… μορφολογία του εδάφους «σε όλη την έκταση του κάμπου στα όρια του δήμου Σουφλίου» που «απαγορεύει την υλοποίηση του έργου και επιβάλλει την παύση όλων των εργασιών»!

Δηλαδή και πέραν όλων των άλλων που μπορεί κάποιος να πει (και είναι πολλά, μιλάμε για ένα έργο εθνικής σημασίας!), ο δήμος και ο δήμαρχος γνωρίζουν πολύ καλύτερα το αν η μορφολογία του εδάφους είναι κατάλληλη και δεν το γνωρίζει αυτό ο στρατός και ιδιαίτερα το Μηχανικό! Αθάνατη Ελλάδα!


Σχολιάστε εδώ