Οι 42 που ζήτησε ο Εισαγγελέας το άνοιγμα των λογαριασμών τους!

Σήμερα παραθέτουμε τα ονόματα που αναφέρονται στο εισαγγελικό έγγραφο, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν προκύψει στοιχεία εναντίον τους (των περισσότερων ίσως), γιατί είναι δεδομένο και δεν αμφισβητείται από κανέναν ότι υπήρξε σκάνδαλο και δόθηκαν μίζες πάνω από 2.200.000 ευρώ.

Εκείνο που θα πρέπει να υπογραμμιστεί ΕΝΤΟΝΑ και να σημάνει το καμπανάκι στην πολιτική και δικαστική εξουσία είναι ότι αυτή η… κολόνια κρατάει 11 ολόκληρα χρόνια, συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2001, και είναι ΟΝΕΙΔΟΣ για όλες τις Αρχές που έχουν την αρμοδιότητα της εξιχνίασης αυτού του σκανδάλου.

Αλίμονο, κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αν χρειάζονται 11 χρόνια για να ξεκινήσει η τελική φάση για παραπομπή και στη συνέχεια να φθάσει στο ακροατήριο, που γύρευε πόσα ακόμη χρόνια θα χρειαστούν για να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση. Κι ως τότε στα μανταλάκια θα είναι το πολιτικό σύστημα, από τη στιγμή που εμπλέκεται.

Ο Εισαγγελέας ζητάει την άρση του τραπεζικού απορρήτου από το 2001 των 1) Χρήστου Βερελή, 2) Ιωάννη Μανιάτη, 3) Ιωάννη Κωνσταντινίδη, 4) Σπυρίδωνα Τραυλού, 5) Χαρίλαου Αλαμάνου, 6) Γεώργιου Κανελλόπουλου, 7) Δημήτριου Μάρδα, 8) Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, 9) Γεώργιου Ζανιά, 10) Δημήτριου Καπετανά, 11) Ιωάννη Ζέρβα, 12) Παναγιώτη Σοφού, 13) Γεώργιου Μαστραγγέλη, 14) Χρήστου Πάνου, 15) Νικόλαου Ανδριτσάκη, 16) Κωνσταντίνου Κώη, 17) Ιωάννη Καραβοκύρη, 18) Χρήστου Ντακούρη, 19) Δημήτριου Τεντολούρη (έχει αποβιώσει), 20) Ελένης Φώτη (Γούλα), 21) Ιωάννη Σαρμά, 22) Ευστάθιου Ροντογιάννη, 23) Αθανάσιου Φρυδά, 24) Παναγιώτη Γεωργίου, 25) Δημήτριου Λύκου, 26) Νικόλαου Παξινού, 27) Ανδρέα Λατσινού, 28) Ιωάννη Τσέλιου, 29) Αργύριου Βερόγκου, 30) Άγγελου Αφράτη, 31) Γεώργιου Καζαντζίδη, 32) Ηλία Κόλλια, 33) Γεώργιου Τζενεβράκη, 34) Καλλιόπης Σαμαπάνη (Μπελέσκα), 35) Διονύσιου Κούτρα, 36) Ηλία Παπαδάκη, 37) Ιωάννη Πετρόπουλου, 38) Θεόδωρου Τσακιρίδη, 39) Τριαντάφυλλου Αντωνόπουλου, 40) Φίλωνα Αντωνόπουλου, 41) Βασίλειου Αντωνόπουλου και 42) Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου.

Επίσης ζητείται η άρση του τραπεζικού απορρήτου από το έτος 2001 και των εταιρειών και ως προς τα φυσικά πρόσωπα που τις εκπροσωπούν: α) Waker Trading Limited, β) Felmontg Trading Limited και γ) Hillcrest Commercial Inc. καθώς και των Αναστασίου Τσεχιλίδη και Δημήτριου Μαμαλικόπουλου.

Στο εισαγγελικό έγγραφο σε τρεις σελίδες καταγράφεται το «διά ταύτα» του σκανδάλου, καθώς και όλη η διαδρομή του «μαύρου χρήματος». Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο οι αρμόδιες Αρχές αρνήθηκαν να ανοίξουν τους λογαριασμούς των offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση της προμήθειας των 142 τρόλεϊ!

Ο κ. Χρ. Βερελής που, ως αρμόδιος υπουργός τότε, αναφέρεται στην υπόθεση αυτή, μόλις έγινε γνωστό ότι η διοίκηση ερευνά την ενδεχόμενη ευθύνη του παραιτήθηκε από βουλευτής και κατέφυγε στη γερμανική δικαιοσύνη, ζητώντας από τη ΜΑΝ αποζημίωση για ηθική βλάβη. Όμως για να καταθέσει αγωγή έπρεπε να υπάρξει κατηγορία εναντίον του. Και τώρα, όπως μας είπε ο κ. Βερελής, μετά το αίτημα του Εισαγγελέα να ανοίξουν οι λογαριασμοί έχει πλέον τη δυνατότητα να καταθέσει, σύμφωνα με τα ισχύοντα στη Γερμανία, αγωγή. Ο κ. Βερελής, όπως μας τόνισε, έχει ελεγχθεί από το 2000 και μετά και έχει βρεθεί λευκός.


Σχολιάστε εδώ