Νέα διαπραγμάτευση για τις ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ

Εμπλοκή με τις ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ. Το ΔΣ της εταιρείας δεν δέχθηκε την ανάθεση για εξωτερική παραγωγή της εκπομπής «Η μηχανή του χρόνου». Επίσης, σε άλλες εκπομπές προτείνεται μεγάλος κύκλος επεισοδίων και σε άλλες ο ελάχιστος δυνατός, ενώ έχουν ζητηθεί και νέες περικοπές στο κόστος τους. Τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της ΕΡΤ κάνει ο διευθυντής Τηλεόρασης Κώστας Σπυρόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΔΣ της περασμένης Τρίτης διατυπώθηκαν ενστάσεις για την εκ νέου ανάθεση στην Kabel – Κ. Μπεληγιάννη της ενημερωτικής εκπομπής «Η μηχανή του χρόνου» με τον Χρ. Βασιλόπουλο. Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 13.395 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με 36 επεισόδια τη χρονιά, και το συνολικό κόστος της εκπομπής είναι 482.220 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το ΔΣ επιφυλάχθηκε να απαντήσει αν θα εγκριθούν και τα 36 επεισόδια. Στην περίπτωση του «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», στην εισήγηση που κατατέθηκε στο ΔΣ ο αριθμός των εκπομπών μειώθηκε σε 5. Παραγωγός εταιρεία είναι η
LYNX, με κόστος παραγωγής 25.515 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά επεισόδιο και συνολικό κόστος 127.575 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Στον Γ. Αυγερόπουλο η πρόταση της ΕΡΤ είναι για 6 επεισόδια. Παραγωγός είναι η Small Planet, με κόστος επεισοδίου 36.327 ευρώ πλέον ΦΠΑ και συνολικό κόστος 217.962 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αντιθέτως, στην περίπτωση της εκπομπής «Η Ευρώπη των 27» προτείνονται 22 επεισόδια, παραγωγής της Arcadia Media ΑΕ, με κόστος επεισοδίου 12.578 ευρώ πλέον ΦΠΑ και συνολικό κόστος 276.716 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Δεν ελήφθησαν τελικές αποφάσεις στο ΔΣ της περασμένης Τρίτης και μετατέθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση.


Σχολιάστε εδώ