Μια από τα ίδια στην ΕΡΤ!

Για το μόνο που… πόνεσε πραγματικά η ψυχή μου είναι ότι αγνοήθηκαν επιδεικτικά στις προσλήψεις στην ΕΡΤ όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι (όπως κι εγώ) που πέταξε έξω από την ΕΡΤ το σύστημα Γεωργίου Παπανδρέου με τους στημένους διαγωνισμούς και τις στενά ΠΑΣΟΚ της εποχής προσλήψεις – απολύσεις τους!
Είναι άξιο… να αναφέρουμε ότι η νέα κυβέρνηση «τρικομματικού χαρακτήρα» ακολούθησε ακριβώς τον ίδιο δρόμο: «πολιτικές επιλογές» στενά και χωρίς καμία άλλη κουβέντα!
Πρώην… πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και της ΝΔ βρήκαν στέγη στην ΕΡΤ, ενώ και κάποιοι από τη ΝΔ αποκλείστηκαν!
Κουμπάροι, άσχετοι με τη δημοσιογραφία και μη επαγγελματίες, ούτε καν μέλη της ΕΣΗΕΑ, βρήκαν καταφύγιο στην ΕΡΤ, και όλα αυτά με την έγκριση της «τρικομματικής»!
Το Μαξίμου… έκανε μια από τα ίδια με τον Γεώργιο Παπανδρέου στην ΕΡΤ (μόνο που ο ΓΑΠ πέταγε ό,τι δεν ήταν ΠΑΣΟΚ)!
Κράτησε τις ισορροπίες προσλαμβάνοντας πολιτικά εκλεκτούς…
Και όχι ενεργούς επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ!
Δεν μέτρησε… ούτε η ιδιότητα του άδικα ανέργου από το σύστημα ΓΑΠ, που δίκαια τότε ο Σίμος Κεδίκογλου βροντοφώναζε στη Βουλή μαζί με άλλες καταγγελίες για το μαγαζί!
Κυριάρχησαν τα ίδια και χειρότερα ίσως… για τον δημοσιογραφικό κόσμο, που ζει στον τρόμο της ανεργίας, οι κομματικές ισορροπίες του τρόμου με άσχετους, και αυτήν τη φορά σε συνδυασμό με το βόλεμα και των μη εκλεγμένων πολιτευτών!
Άραγε, σκεφτόμουν τις προάλλες, για να μπει ξανά κάποιος άνεργος στην ΕΡΤ ο μοναδικός δρόμος είναι να πολιτευτεί και εάν δεν εκλεχθεί έρχεται ως μπόνους η τακτοποίησή του στην ΕΡΤ!
Πού είναι οι δηλώσεις για αξιοκρατία;
Νίκος Κούτρικας


Σχολιάστε εδώ