Με χτυπάνε επιχειρηματίες…

Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση, προς το παρόν τουλάχιστον, να πιστοποιήσει ή να επιβεβαιώσει τη βασιμότητα και την ακρίβειά τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι βρέθηκε στη δίνη ενός «πολέμου» μεταξύ επιχειρηματιών που εξελίσσεται στο παρασκήνιο και οι οποίοι (επιχειρηματίες) είτε προσπαθούν να πάρουν καλύτερη θέση στην αγορά είτε να επιβάλουν τις επιθυμίες τους στην κυβέρνηση. Συνομιλητές του μάλιστα δείχνουν προς τον χώρο του εμπορίου καυσίμων, όπου τα συμφέροντα είναι τεράστια, καθώς τεράστια είναι και τα ποσά που διακινούνται σε ετήσια βάση. Γιατί επελέγη να «χτυπηθεί» εκείνος συγκεκριμένα; Λόγω της θέσης που κατέχει, το «μήνυμα» προς την κυβέρνηση θα ήταν πιο ισχυρό, εκτιμά ο κ. Μεϊμαράκης. Παράλληλα το συνδέει και με την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα μέτρα, εξ ου και επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να δημοσιοποιηθεί το θέμα, όπως σημειώνει.

Σύμφωνα τώρα με άλλο… σενάριο, η ανακίνηση της υπόθεσης είναι ένα… καθυστερημένο χτύπημα της γερμανικής πλευράς (!) για τη στάση του κ. Μεϊμαράκη την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας και είχε αρνηθεί να παραλάβει το υποβρύχιο που έγερνε. Την περίοδο εκείνη η κυβέρνηση Καραμανλή είχε δεχθεί πρωτοφανείς πιέσεις να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραλαβής, παρά το σοβαρό πρόβλημα που παρουσίαζε το σκάφος. Ήταν μάλιστα ένας από τους λόγους που είχαν ψυχρανθεί οι σχέσεις του τότε πρωθυπουργού με την καγκελάριο Άνγκ. Μέρκελ. Η πολεμική βιομηχανία της Γερμανίας είχε δεχθεί σοβαρό πλήγμα όχι μόνο γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί η πώληση, αλλά διότι είχε δοθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η εικόνα ότι τα υποβρύχια έχουν σημαντικές ατέλειες.


Σχολιάστε εδώ