Λουκέτο και στην εκτυπωτική μονάδα «Φίλιππος»!

Οι τρεις είναι και εκδότες στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», η οποία επίσης σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζομένους έπειτα από συνεχείς μειώσεις αποδοχών και επιβολή ατομικών συβάσεων. Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν πως το εργοστάσιο κλείνει και οι 59 εναπομείναντες θα πρέπει να δηλώσουν εθελουσία για να λάβουν έναν μισθό μπόνους. Οι εφημερίδες που τύπωνε ο «Φίλιππος» θα εκτυπώνονται στην «Ίριδα» στην Αθήνα.

Μείωση 40%

Η φημολογία για νέα μείωση αποδοχών στο «Έθνος» έχει προκαλέσει πανικό στους δημοσιογράφους. Μετά την καλοκαιρινή ηρεμία και αφού το συγκρότημα εξασφάλισε τη συναίνεση των δημοσιογράφων για παροχή δωρεάν εργασίας στον Sentra FM, στους διαδρόμους ακούγεται πως επίκειται νέος κύκλος μειώσεων στους μισθούς, που θα αγγίζουν το 40%.

Μαζεύεται ο ΑΝΤ1

Τη συρρίκνωση των τηλεοπτικών και άλλων δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα πιστοποιεί ο ΑΝΤ1 διαφημίζοντας την ανάπτυξη του ομίλου στα… Βαλκάνια. Η επίσημη ανακοίνωση για την παρουσίαση του νέου τηλεοπτικού προγράμματος στο κανάλι του Μαυροβουνίου Prva, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, είναι χαρακτηριστική. Ο όμιλος δεν αναφέρεται ως ελληνικός, αλλά ως «ο μεγαλύτερος όμιλος ΜΜΕ και ψυχαγωγίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» (!), ενώ στην Ελλάδα συρρικνώνει τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές δραστηριότητές του. Ήδη η θυγατρική εταιρεία παραγωγής Ena Productions κινδυνεύει να μείνει χωρίς αντικείμενο, ο ενημερωτικός ραδιοφωνικός σταθμός άλλαξε χαρακτήρα και όνομα και ο τηλεοπτικός σταθμός προβάλλει μόνο επαναλήψεις, ελάχιστες εκπομπές στούντιο και καθόλου μυθοπλασία. Στο Μαυροβούνιο, όμως, ο αντιπρόεδρος του ομίλου Θοδωρής Κυριακού ανήγγειλε νέες επενδύσεις στα Βαλκάνια. Ευχαριστώντας τους πολιτικούς και τους διαφημιστές που στηρίζουν τις επενδύσεις του Ομίλου ΑΝΤ1 στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο, δήλωσε πως θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

• Μοναχικό αγώνα κατά των ατομικών συμβάσεων και της κατάργησης των θεσμικών δικαιωμάτων τους δίνουν οι τεχνικοί του Mega με τις συνεχιζόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας. Βέβαια, οι πρωινές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων βγαίνουν στον αέρα «χάρη στη… μεγάλη προσπάθεια κάποιων προϊσταμένων, που δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο δούλεψαν σε άσχετα με την ειδικότητά τους πόστα, στήνοντας και απεργοσπαστικό μηχανισμό», όπως δηλώνει η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης. Η ΕΤΙΤΑ κάλεσε και τους τεχνικούς του ΑΝΤ1 να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις, ενώ στον Alpha η υπόθεση έχει ήδη κλείσει, καθώς οι τεχνικοί, όπως και οι δημοσιογράφοι, αποδέχθηκαν τους όρους της εταιρείας. Σημαντική παράμετρος στις ατομικές συμβάσεις του Alpha είναι πως οι τεχνικοί θα παρέχουν εργασία σε οποιαδήποτε εταιρεία του ομίλου τούς ζητείται!

• Επανάληψη των περσινών φαινομένων, με τις εταιρείες παραγωγής παρουσιαστών να πιέζουν ότι δεν θα βγουν στον αέρα αν προηγουμένως δεν έχουν πάρει τα χρήματα που τους χρωστάνε από την περσινή τηλεοπτική σεζόν. Εκτός από το Mega, όπου όλα είναι ακόμη ανοιχτά, στον ΑΝΤ1 ο Θέμος Αναστασιάδης προειδοποιεί πως το «Όλα» δεν πρόκειται να αρχίσει τον Οκτώβριο αν το κανάλι δεν πληρώσει τα χρέη στην εταιρεία παραγωγής για την περασμένη σεζόν. Όπως ακριβώς είχε συμβεί και πέρσι τον Σεπτέμβριο και το θέμα της εκπομπής παρέμενε ανοιχτό μέχρι την τελευταία στιγμή.

• Πληρωμές το επόμενο διάστημα από το Mega σε εταιρείες παραγωγής. Φαίνεται πως βρέθηκαν κάποια χρήματα και θα δοθούν έναντι κάποια ποσά στις εταιρείες για τις σειρές που γυρίστηκαν πριν από δύο χρόνια. Αγωνία, βέβαια, επικρατεί για το αν θα καταφέρει να επιβιώσει το Studio ATA του ΔΟΛ, το οποίο έχει υψηλό τραπεζικό δανεισμό, αλλά και δύο νέα προγράμματα για το Mega: οι «Βασιλιάδες», που –όπως όλα δείχνουν– δεν θα συνεχιστούν, αφού όσο είναι απλήρωτοι οι συντελεστές η σειρά δεν μπορεί να δοθεί σε άλλη εταιρεία, αλλά και το «Master Chef», που βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ.

• Προετοιμάζονται τα πανελλαδικά ιδιωτικά κανάλια για τη συνεργασία τους σε τεχνικό επίπεδο. Κατά πληροφορίες της στήλης, το service στην αποστολή των θεμάτων εντός και εκτός Αττικής θα το αναλάβει η Digea με μια νέα εφαρμογή που αναπτύσσει, με την οποία τα θέματα των ρεπορτάζ θα πηγαίνουν κεντρικά από την Digea στα newsrooms των τηλεοπτικών καναλιών, από όπου θα μοντάρονται για τις ανάγκες κάθε καναλιού σε ειδήσεις ή εκπομπές.


Σχολιάστε εδώ