«Κόντρα» Κωσταράκου – Τσουκαράκη

Το είδαμε κι αυτό! Ο Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ, αντιδρώντας στη διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου, με την οποία ουσιαστικά απαγόρευε στα στελέχη να διαμαρτύρονται στους δρόμους ή να βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα με στολή, κάλεσε με άρθρο του τον Α/ΓΕΕΘΑ να συμμετέχει και αυτός την επόμενη Τετάρτη στη νέα συγκέντρωση των ενστόλων και «να σταθεί στο πλάι των εξαθλιωμένων, πλην όμως περήφανων ελλήνων στρατιωτικών…».

Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο ο Αντισυνταγματάρχης Τσουκαράκης «ερμήνευσε» τη διαταγή του Στρατηγού με τη βολική εξήγηση ότι οι στρατιωτικοί που θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι με την πρέπουσα και προβλεπόμενη στολή, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε σχολιασμός…». Πηγές στο ΓΕΕΘΑ έθεταν ειρωνικά το ερώτημα ποια είναι η «προβλεπόμενη» στολή για τις διαδηλώσεις;

Όπως ήταν φυσικό, ο Α/ΓΕΕΘΑ αντέδρασε αμέσως και μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στα στελέχη του ΓΕΕΘΑ διευκρίνισε ότι αυτό που απαγορεύεται δεν είναι αυτή καθαυτή η συμμετοχή, αλλά η συμμετοχή στελεχών με στολή και άφησε να εννοηθεί ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται.


Σχολιάστε εδώ