Κοροϊδία με το επίδομα θέρμανσης!

Σε κοροϊδία εξελίσσεται η παροχή επιδόματος θέρμανσης από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς τίθενται πολύ χαμηλά εισοδηματικά και περιουσιακά όρια για την καταβολή του, παρότι οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες θα δυσκολευθούν να αντεπεξέλθουν στη μεγάλη αύξηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.

Παρά τη μεγάλη αυτή αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί με πολύ αυστηρά εισοδηματικά όρια: το εισοδηματικό όριο ορίσθηκε σε 14.000 για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά ?3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ως «τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης» το να ζει ένας άγαμος με εισόδημα 14.000 ευρώ ετησίως! Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος θα έχει και γραφειοκρατικές δυσκολίες, καθώς ο φορολογούμενος θα πρέπει να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία θα διασταυρώνει αν έχει αγορασθεί πετρέλαιο, μέσω του συστήματος παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

N.X.


Σχολιάστε εδώ