επί του πιεστηρίου

Άραγε έχουν μετρήσει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει -εμείς θα πούμε σίγουρα θα έχει- η αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων, από 10% στο 15%; Σκέφτηκαν οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών μήπως καταθέτες αποσύρουν τα λεφτά τους και τα βάλουν στο σεντούκι; Και η ζημιά θα είναι διπλή. Και θα στερηθεί η αγορά τα χρήματα που έχουν οι τράπεζες από τις καταθέσεις και το κράτος θα χάσει, αφού θα μειωθούν οι καταθέσεις και έσοδα από τη φορολογία των τόκων γιοκ…

Κάποιοι αφελείς έχουν παγιδευτεί από φήμες που διακινεί κάποιος κ. Μανώλης Λαμπράκης, ως πρόεδρος κάποιας άγνωστης οργάνωσης, ότι ομογενείς έχουν σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους… 600 δισ. δολαρίων για τα την εξαγορά όλου του ελληνικού χρέους. Με προϋπόθεση να αλλάξει το Σύνταγμα και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές. Πρόκειται για απίστευτη κοροϊδία.

Επιτέλους…

Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησε με ερώτηση που κατέθεσε, με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο, τον Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία για το πόσα δισεκατομμύρια ευρώ πληρώσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε λογαριασμός. Και αυτό λέει πολλά. Το «ΠΑΡΟΝ» επανειλημμένα έχει ασχοληθεί με το καυτό αυτό θέμα. Ζήτησε ακόμη και την παρέμβαση του Εισαγγελέα, αλλά φωνή βοώντος… Μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί ισολογισμός που προβλέπει υποχρεωτικά ο νόμος. Σίγουρα πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί πλέον δεν μπορούν να αρνηθούν την κατάθεση όλων των φακέλων για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας στη Βουλή.

Πολύ καλή δουλειά κάνει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Ως άνθρωπος της αγοράς, ξέρει από πρώτο χέρι πού πονάει το σύστημα και τι πρέπει να γίνει, ώστε και οι έλεγχοι να είναι ταχύτεροι και αποδοτικότεροι. Και επίσης πώς θα λιγοστέψει μέχρι εξαφάνισης η γραφειοκρατική ταλαιπωρία που υφίσταται ο κάθε φορολογούμενος, ο οποίος αντιμετωπίζεται στις περισσότερες εφορίες ως ένοχος εκ των προτέρων.

Από την μια μεριά είναι το ανθρώπινο δυναμικό που στενάζει από τις περικοπές και συνεχώς στεγνώνει η ζωή του. Από την άλλη είναι οι υποδομές, τα απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία της Αστυνομίας. Αχούρια κυριολεκτικά έχουν γίνει τα Αστυνομικά Τμήματα. Σπασμένα τζάμια, σπασμένες καρέκλες, βρωμιά, ούτε χαρτί για το φαξ, ακόμα και για την τουαλέτα… Δεν μιλάμε βέβαια για τα χειρότερα… Με μετρημένη τη βενζίνη που θα καταναλώσουν τα περιπολικά. Φθάσαμε από τη μια άκρη στην άλλη. Έτσι θέλουν η «τρόικα» και τα μεγάλα αφεντικά των κρατών της Ευρώπης.

Δεν το χωράει ο νους… Να επικαλούνται 4.700 εκπαιδευτικοί ψυχολογικά προβλήματα και να αποφεύγουν να πάνε να διδάξουν στα σχολεία… Καλά, υπουργέ Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλε, έχουν περάσει από την αρμόδια κρατική Υγειονομική Επιτροπή, να τους εξετάσει και να πιστοποιήσει αν πράγματι αυτός ο στρατός των καθηγητών έχει ψυχολογικά προβλήματα; Όποιος δηλαδή γουστάρει δηλώνει ότι ψυχολογικά δεν είναι καλά και τεμπελιάζει, παίρνοντας όμως τον ωραίο μισθό άκοπα κάθε μήνα. Πάνω από 500.000.000 είναι το κόστος μιας πενταετίας! Που πληρώνει το κορόιδο ο ελληνικός λαός. Και μετά ψάχνουμε να βρούμε πώς χρεοκοπήσαμε…

Είναι σίγουρο, κ. Αρβανιτόπουλε, ότι αν δώσετε αύριο κιόλας εντολή να εξεταστούν όλοι αυτοί οι 4.700 εκπαιδευτικοί από την Υγειονομική Επιτροπή θα ανακαλυφθεί νέο θαύμα. Μετά τους «μαϊμού» ανάπηρους, τυφλούς και συνταξιούχους θα έχουμε και «μαϊμού» ψυχασθενείς καθηγητές.


Σχολιάστε εδώ