άλλες τυπολογίες

• Έστειλε το μήνυμά της η Έλλη Στάη προς τη διοίκηση της ΕΡΤ. «Θέλω να μείνω στην ΕΡΤ, αυτοί με θέλουν;», είπε στο «TV Έθνος» της περασμένης Κυριακής. Το ερώτημα πάντως δεν είναι τόσο απλό. Στην κρίση που σαρώνει τα πάντα, όπου προστίθενται εκατοντάδες άνεργοι κάθε μέρα, ποιος δεν θα ‘θελε, Έλλη μου, να μείνει στην ΕΡΤ; Μαγαζί γωνία είναι…

• Προχωράει στη δημιουργία ομίλου ΜΜΕ ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτόν θα συμμετέχουν η «Αυγή», ο σταθμός Στο Κόκκινο και το www.left.gr, ενώ επίσημη πρόταση για το εγχείρημα έκανε και στην «Εποχή» με συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Κυριακή ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. «Χρειάζονται κάποιες γενναίες αποφάσεις κι εμείς δεν πρέπει να μένουμε πίσω. Και αυτό αφορά και την ”Εποχή”, που την αγαπάω πάρα πολύ. Δεν έχει νόημα να θέλει κανείς να κρατήσει την αναφορά σε μερικές χιλιάδες αναγνώστες μπροστά σε τόσο σημαντικές εξελίξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

• Πολύ καλή μεταγραφή έκανε το «Πρώτο Θέμα». Από το φύλλο της περασμένης Κυριακής έχει στο δημοσιογραφικό δυναμικό του τον Γρηγόρη Τζιοβάρα, καταξιωμένο πολιτικό και κοινοβουλευτικό συντάκτη, με άριστη διαδρομή.

• «Βέτο» στη συγχώνευση «Πρωταθλητή» και «Γαύρου» θέτουν και οι δύο εκδότες. Το ζήτημα που καίει και τις δύο πλευρές είναι το ποιος θα αναλάβει τα χρέη των παλαιότερων ετών.

• Την ιδέα για σύσταση νέου πρακτορείου διανομής Τύπου, που θα έχει και χαρακτήρα μεταφορικής εταιρείας, με τη συμμετοχή και των ανεξάρτητων εκδοτών, συζητούν το τελευταίο διάστημα οι ενδιαφερόμενοι.

****

• Μέτωπο με τον ΑΝΤ1 άνοιξε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών. Για δεύτερη φορά επιτίθεται στον τηλεοπτικό σταθμό, αναφέροντας πως «η ενορχηστρωμένη προσπάθεια κύκλων προσκείμενων στην κυβέρνηση –με την υποστήριξη του ΑΝΤ1 και άλλων ΜΜΕ– να υπονομεύσουν την κινητοποίηση των φαρμακοποιών δεν βρίσκει ανταπόκριση στον κλάδο μας». Θυμίζουμε πως ο ΦΣΑ έχει εγκαλέσει και τον Μανώλη Καψή για σχόλιά του στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

• Το πρώτο άνοιγμα στα ελληνικά ΜΜΕ κάνει το Euronews στην Ελλάδα. Αυτήν την Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στην Παγκόσμια Διάσκεψη Τύπου, με θέμα «Επιβίωση και ευημερία στον κόσμο των Μέσων Ενημέρωσης» και με κεντρικό συντονιστή, από το Παρίσι, τον πρόεδρο του ΔΣ του Euronews Μάικλ Πέτερς, σε αμφίδρομη σύνδεση με Ουάσινγκτον, Βαρσοβία, Μπακού, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη κ.ά.

• Νέο ΔΣ στη Media@day, η οποία ελέγχει το www.euro2day.gr. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Κοντογεώργος και μέλη οι Ελένη Νεοφώτιστου και Ασημίνα Ανωνιάτη.

***

• Ζωντανές εκπομπές από τον Οκτώβριο στη ΝΕΤ. Το πρόγραμμα, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό, θα ξεκινάει από τις 6.00 το πρωί και θα τελειώνει στη 1.00 το βράδυ.

• Κέρδισε την προσωρινή διαταγή η Multichoice στην αντιπαράθεση με την ΕΡΤ για την πληρωμή των συχνοτήτων. Η υπόθεση συζητήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και πλέον αναμένεται η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων. Η Multichoice υποστηρίζει πως με τον νόμο περί ψηφιακής μετάβασης δεν είναι πλέον υποχρεωμένη να πληρώνει για το αναλογικό δίκτυο, το οποίο δεν χρησιμοποιεί πια, αφού δημιούργησε δικό της επίγειο ψηφιακό. Από την πλευρά της, η ΕΡΤ υποστηρίζει πως η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει το τίμημα των περίπου 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

• Διαγωνισμό για την κινητή τηλεφωνία θα επαναπροκηρύξει η ΕΡΤ. Ο διαγωνισμός θα είναι ύψους 220.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ (200.000 για την ΕΡΤ και 20.000 για την ΕΡΤ3) και η σχετική σύμβαση θα έχει διετή διάρκεια. Η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΡΤ για τον υφιστάμενο διαγωνισμό, αξίας 300.000 ευρώ, είναι αρνητική για την Cosmote και τη WIND. Για την πρώτη διαπιστώνεται πως το πιστοποιητικό της από το ΕΒΕΑ είχε αποκλίνει χρονικά από το προβλεπόμενο στη διακήρυξη διάστημα και για τη δεύτερη πως ο φάκελος της τεχνικής προσφοράς είχε και τιμοκατάλογο συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

• Ύστερα από τόσα χρόνια τα στελέχη του σταθμού αποφάσισαν να αλλάξουν όνομα στον ANT1, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα λέγεται Easy 97,2. Όσο για τη «γραμμή» του σταθμού, θα συνεχιστεί στους ίδιους ρυθμούς, ενημέρωση και μουσική.

***

• Νέες περικοπές φέρεται να κυοφορούνται στον ΕΔΟΕΑΠ, περικοπές που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το εύθραυστο κλίμα στον Οργανισμό. Κατά πληροφορίες της στήλης, προτείνεται η κατάργηση αμοιβής χωρίς όριο για οδοντιατρικές εργασίες και η πληρωμή με αμοιβές κρατικού τιμολογίου, με συμμετοχή 20% από τους ασφαλισμένους. Για τις παρακλινικές εξετάσεις προτείνεται ο όρος του ΕΟΠΥΥ για συμμετοχή με 15% των ασφαλισμένων μόνο στα δημόσια νοσοκομεία και τα συμβεβλημένα κέντρα, ενώ οι ασφαλισμένοι θα προσφεύγουν μόνο σε συμβεβλημένους γιατρούς. Υπάρχει ακόμη σειρά μειώσεων σε ειδικές αμοιβές για σοβαρές παθήσεις, όπως και μείωση του επιδόματος τοκετού στα 900 ευρώ από 1.963 που είναι σήμερα.

• Παροχές προς άνεργους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ταμείου Ελένη Σπανοπούλου στην τελευταία συγκέντρωση συνταξιούχων και εκπροσώπων των συντακτών. Ο ΕΔΟΕΑΠ θα χορηγεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους με εισοδήματα κάτω από 1.400 ευρώ για δώδεκα μήνες από την 1η Νοεμβρίου, ενώ σκοπεύει να λειτουργήσει και κοινωνικό παντοπωλείο.

• Αύριο εκδικάζεται η αίτηση αναστολής του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη. Ο πρώην εκδότης έχει καταδικαστεί από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (στις 30/7/2012) σε πέντε χρόνια κάθειρξη και τον τελευταίο μήνα κρατείται στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού αντί να μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.

• Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συναντήσεων της ΠΟΕΣΥ και των κλαδικών ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στους οποίους παραδίδεται υπόμνημα με τις θέσεις των δημοσιογράφων. Συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη με τον Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ, τον Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ και τον Πάνο Καμμένο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στην ατζέντα των συζητήσεων, εκτός από το «κούρεμα» των αποθεματικών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, περιλαμβάνεται και το αίτημα της ΠΟΕΣΥ και άλλων ενώσεων για θεσμοθέτηση του αγγελιοσήμου στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

• Πακέτο συνδρομής ύψους 29,90 ευρώ τον μήνα με τα τέσσερα κινηματογραφικά της κανάλια προτείνει η Nova. Στο ίδιο πακέτο περιλαμβάνονται τα εθνικής εμβέλειας κανάλια και τα κανάλια Fox, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic Channel, The History Channel, Travel Channel, Nat Geo Wild, Novasports Highlights, EuroSport1, EuroSport2, Motors TV, Disney Channel, Disney XD, Cartoon Network, Boomerang Nickelodeon, MAD TV, Nova MAD Greekζ, MTV, VH1, Mezzo, Nova Mad music (hits), Nova Mad music (ελληνικά αγαπημένα) και Nova Mad music (My Rock) κ.ά. Η προσφορά ισχύει για έναν ολόκληρο χρόνο, απευθύνεται σε νέους συνδρομητές Nova με δωδεκάμηνη σύμβαση και ισχύει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2012.

****

• Την παραίτησή του από μέλος του ΕΣΡ υπέβαλε το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο Κωνσταντίνος Τσουράκης, επικαλούμενος την εύρυθμη λειτουργία του οργάνου.

• Παραμένει σε ισχύ από το υπουργείο Πολιτισμού ο όρος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για όσους εργάζονται σε τηλεόραση, διαφήμιση ή κινηματογράφο. Οι προϋποθέσεις έχουν αλλάξει και έχουν ενσωματωθεί στη νέα βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος. Το τραγικό, όπως καταγγέλλεται στον χώρο της παραγωγής, χωρίς να φθάνει σε επίσημα θεσμικά όργανα, είναι πως υπάρχουν εταιρείες παραγωγής που «νοικιάζουν» άδειες ασκήσεως επαγγέλματος. Προσφέρουν, δηλαδή, σε έναν επαγγελματία τεχνικό το ένσημό του έναντι της άδειάς του και στη συνέχεια απασχολούν ελεύθερους επαγγελματίες με την ελάχιστη ημερήσια αμοιβή.


Σχολιάστε εδώ