Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

• Καλά, τώρα άκουσε για πρώτη φορά ο Βενιζέλος για μέτρα 11 δισ. ευρώ; Τότε, τον Φεβρουάριο του 2012, που τα ψήφισε, δεν πήρε χαμπάρι τι ψήφιζε; Εκτός κι αν έχει εξασθενήσει τόσο πολύ η μνήμη του… Όλα αυτά είναι μια μικρή μόνο γεύση από συζητήσεις που γίνονται στο εντευκτήριο της Βουλής, ακόμα και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

• Και δεν μιλάω για την γκρίνια που φτάνει σε βαθμό απελπισίας. Χαρακτηριστική η έκρηξη του Λεωνίδα Γρηγοράκου στο εντευκτήριο της Βουλής. Ο αντιπρόεδρος, μιλώντας σε πηγαδάκι με τους Σκανδαλίδη, Χρ. Αηδόνη και Γ. Δριβελέγκα, επέκρινε τη στάση του ΠΑΣΟΚ, να είναι «μία μέσα, μία έξω» από την κυβέρνηση. «Δεν πάμε καθόλου καλά. Με αυτά που κάνουμε θα πέσουμε κάτω από το 3%», έλεγε, σχηματίζοντας με τα δάχτυλα τον αριθμό τρία. Πρόσθεσε δε ότι κακώς το ΠΑΣΟΚ μπήκε από την αρχή σε αυτήν την κυβέρνηση. Η απάντηση του Σκανδαλίδη, που απηχούσε και τις απόψεις των υπολοίπων, ήταν πως «αυτή ήταν και μένα η θέση μου από την αρχή, τα έλεγα».

• Το μοντέλο της συλλογικής κομματικής οργάνωσης και της προβολής των νέων στελεχών φαίνεται πως εγκαταλείπεται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ. Τα πρόσωπα που αρχικά είχαν προβληθεί ως νέα γενιά, όπως οι Ν. Ανδρουλάκης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Ν. Γιαννακοπούλου, Άγγελος Τόλκας κ.ά. έχουν περάσει στο περιθώριο, καθώς έχουν υποσκελιστεί από τον σκληρό πυρήνα της νέας ηγετικής ομάδας. Ίσως γιατί δεν έκρυβαν τις διαφωνίες τους με τις επιλογές της ηγεσίας.

• Πέρα από κάθε επιφύλαξη, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «δήλωση» και «ομιλία» είναι το αυτό! Απομένει να δούμε αν και πότε θα… περιορισθεί, για οποιοδήποτε ζήτημα, σε μια «σκέτη δήλωση»…


Σχολιάστε εδώ