ΣΥΡΙΖΑ κόβουν τον Μιχελογιαννάκη!

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Π», ο ίδιος όχι απλώς έχει βάλει πλώρη για την Κουμουνδούρου, αλλά έχει προηγηθεί και συνάντησή του με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Παππά και το γλυκό έχει ήδη «δέσει»! Πάντως, από το στενό επιτελείο των συνεργατών που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, διαμηνύεται συνεχώς ότι «η υπόθεση Μιχελογιαννάκη είναι μια τελειωμένη ιστορία», χωρίς όμως να ισχύει το ίδιο για τον Οδ. Βουδούρη, όπως και για τον Π. Μουτσινά, τους οποίους επικαλείται ο κ. Μιχελογιαννάκης για το ρεύμα που, όπως ο ίδιος είπε, επιδιώκει να δημιουργήσει εντός του κόμματος. Άλλωστε, από αυτό ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, όταν ο ηρακλειώτης βουλευτής ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «υπάρχουν έντονες διεργασίες μέσα στο κόμμα που συγκλίνουν σε κοινό στόχο… την πορεία του τόπου μας και την πορεία της ΔΗΜΑΡ».

Αμέσως έσπευσε να του απαντήσει ο Νίκος Μπίστης (στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη), τονίζοντας πως «οι κύριοι Μιχελογιαννάκης και Βουδούρης ξεπέρασαν τα όρια, όπως επίσης και ότι αμφισβητούν ότι ο κ. Κουβέλης εκπροσωπεί τη ΔΗΜΑΡ». Έκτοτε, άρχισε ένας πόλεμος επιστολών, δηλώσεων και ανακοινώσεων, με τον Γ. Μιχελογιαννάκη να τονίζει πως «απειλές για συντεταγμένα πειθαρχικά όργανα και διαπιστώσεις ότι ξεπεράστηκαν τα όρια, ανήκουν σε άλλους χώρους και σε άλλες εποχές».

Συνέχεια έδωσε και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης, ο οποίος υιοθέτησε τη δήλωση του Νίκου Μπίστη περί ορίων, ενώ σε οξείς τόνους ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος στάθηκε στο ότι «οι ίδιοι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τη ΔΗΜΑΡ, αν έχουν πρόβλημα». Ακόμη, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για δηλώσεις τους που στρέφονται κατά του Φώτη Κουβέλη και τόνισε εμφατικά πως «πρέπει όταν μιλάμε για τον πρόεδρο του κόμματος, και πολύ περισσότερο για τον Φώτη Κουβέλη, να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί».

Τρέχει να σωθεί ο Κουβέλης…

Μια ανάσα προτού κλειδώσουν τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υιοθετεί όλο και σκληρότερη στάση, βγαίνοντας στα «κάγκελα», χωρίς βέβαια αυτή του η στάση να είναι τυχαία. Μετά το πέρας της πρόσφατης σύσκεψης των τριών αρχηγών, ο Φώτης Κουβέλης έσπευσε να τονίσει πως «κακώς βιάστηκαν κάποιοι να πουν ότι τα μέτρα έχουν κλείσει, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», εξαπολύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αυστηρό μήνυμα όμως έστειλε και για τη στάση της «τρόικας» -με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Π»-, επιμένοντας στο γεγονός ότι η τελευταία πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι σε μια κοινωνία του ματώνει. Ως εκ τούτου, και σε απόλυτη συμφωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, την επομένη ακολούθησε και το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε η τελευταία να… συνετίσει τον κ. Τόμσεν.

Φως φανάρι λοιπόν είναι το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης επιχειρεί, με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί, να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση στο τελικό αυτό στάδιο των διαπραγματεύσεων προς πάσα κατεύθυνση, καθώς τους τελευταίους μήνες εισπράττει το τεράστιο πολιτικό αλλά και προσωπικό κόστος για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Στενότατοι συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ εμμένουν στο γεγονός ότι υπάρχουν τέσσερα «αγκάθια» για τα οποία θα παλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή. Διά στόματος Ανδρέα Παπαδόπουλου επισημαίνουν πως «πρέπει να διασωθούν συγκεκριμένα πράγματα, που σχετίζονται με το ΕΚΑΣ, με τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, με τις χαμηλές συντάξεις και με τα όρια ηλικίας». Από κει και πέρα, κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου διαμηνύουν πως ο πρόεδρος ποντάρει στο να νομοθετηθεί πάση θυσία η ρήτρα δημοσιονομικού ισοδύναμου, η οποία θα αποτελεί αδιαμφισβήτητα προσωπική του επιτυχία, μιας και σ’ αυτό το σημείο που φτάσαμε, ο ίδιος παίζει αυτό που λέμε τα ρέστα του! Επιχειρεί να αποφύγει τη φθορά του κόμματός του, καθώς τα μηνύματα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικά και φυσικά, πέρα από την κομματική καθίζηση, θέλει πάση θυσία να αποκλείσει και την προσωπική του ήττα.

ΣΤΕΛΛΑ ΓΚΑΝΤΩΝΑ


Σχολιάστε εδώ