ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΑΕΚ

Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο Βαγγέλης Βλάχος βρίσκονται με το ένα πόδι στην πόρτα εξόδου. Ουσιαστικά, δίνουν εξετάσεις στα επόμενα ματς των ομάδων τους.

Ο πρώτος στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στο Λονδίνο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος στο αυριανό ματς με τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά και ο τρίτος στους δύο επόμενους αγώνες της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ και τον Πανιώνιο.

Άλλες προδιαγραφές

Στον Πειραιά εκφράζουν μια διάθεση να περάσουν το μήνυμα ότι στηρίζουν τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Αλλά επί της ουσίας από το βράδυ της Τετάρτης με μια μυστική μάζωξη συζητήθηκε το θέμα του προπονητή. Έχουν μαζέψει πολλά στον Πειραιά για τον Πορτογάλο. Πέρα από τη δυσαρέσκεια για τις μεταγραφικές εισηγήσεις του, τον κατηγορούν για αδυναμία να εμπνεύσει τους παίκτες του. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν πέρσι και για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Αντίθετα, για τον Ζαρντίμ ακούγονται αρκετά παράπονα, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται κάποιους παίκτες, που τη μία τούς βάζει βασικούς και την άλλη τούς αφήνει εκτός αποστολής.

Επίσης λένε ότι είναι προπονητής που παίζει εντελώς διαφορετικά από τον Βαλβέρδε. Ο Ισπανός ζητούσε παιχνίδι κατοχής με πίεση ψηλά για να κλέβουν τις μπάλες. Αντίθετα, ο Ζαρντίμ προτιμάει να περιμένει τον αντίπαλο και να δημιουργεί αντεπιθέσεις. Εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και αγωνιστικός προσανατολισμός, που παραπέμπει περισσότερο σε Κετσπάγια παρά σε Βαλβέρδε.

Διαρκείς πειραματισμοί

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε πολλούς υποστηρικτές στην Παιανία αλλά και στη διοίκηση της ΠΑΕ. Το καλοκαίρι τού έδωσαν τα κλειδιά και ενέκριναν όλες τις εισηγήσεις του. Έως τώρα, όμως, ο Σο αγνοείται, οι Πίντο, Βελάσκες προκαλούν τρόμο στους φίλους του «τριφυλλιού», ο Φορναρόλι θυμίζει σε όλους τη διαφήμιση του Πίου και συγκεκριμένα την ατάκα «διαρκείας πάρτε όλοι». Το κερασάκι στην τούρτα της δυσφορίας του κόσμου ήρθε με το βέτο που έθεσε ο Φερέιρα για την παραμονή του Γιώργου Καραγκούνη, αν και ζητούσε επιτακτικά την απόκτηση ενός μέσου.

Η απουσία του αρχηγού της Εθνικής είναι εμφανής και στους αγώνες αλλά και στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, με συνέπεια οι απανωτές ήττες να στριμώξουν τον πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος απολάμβανε ασυλία έως την περασμένη Τετάρτη, όχι όμως πλέον. Τα πρώτα σενάρια για την αντικατάσταση του Φερέιρα άρχισαν να ακούγονται και ενδεχόμενη γκέλα του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ατρόμητο θα επισπεύσει τις εξελίξεις, καθώς εκτός των άλλων του χρεώνουν και συνεχείς πειραματισμούς σε αρκετές θέσεις, με συνέπεια την έλλειψη χημείας.

Τον λένε γκρινιάρη

Στην ΑΕΚ το βασικό πρόβλημα με τον Βαγγέλη Βλάχο εντοπίζεται στην αδυναμία του να αξιοποιήσει παίκτες-κλειδιά όπως ο Κορδέρο, που μοιάζει πελαγωμένος, αν και ήρθε στην Ελλάδα με αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και οι Κατίδης, Κατσικοκέρης. Ο πρώτος βολοδέρνει ως εξτρέμ, ενώ η θέση του είναι στον άξονα, ενώ ο δεύτερος τρώει του κόσμου το ξύλο από τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά παίζει χωρίς στήριγμα. Παράλληλα στον Βλάχο αποδίδουν ότι με τις συνεχείς γκρίνιες του και τα παράπονά του αγχώνει τους νεαρούς παίκτες και τους μπλοκάρει, με ορατό τον κίνδυνο να τους κάψει.


Σχολιάστε εδώ