«Παραδώσαμε την ΕΡΤ στο ΠΑΣΟΚ…»

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η ΝΔ αποτελεί τον βασικό πυλώνα της τριμερούς κυβέρνησης, άρα θα πρέπει να έχει και τον πρώτο λόγο στην κάλυψη των θέσεων.

Τα στελέχη της παράταξης κατηγορούν υπουργούς, αλλά και επικεφαλής Οργανισμών, ότι επιδεικνύουν πρωτόγνωρη κωλυσιεργία («ούτε με το open.gov του Γιωργάκη δεν πήγαιναν τόσο αργά τα πράγματα»), αλλά και για κακούς χειρισμούς.

Παράλληλα όμως διακρίνουν υποχωρητικότητα στη στάση του Μεγάρου Μαξίμου έναντι των απαιτήσεων των κυβερνητικών εταίρων –κυρίως του ΠΑΣΟΚ– που προϊόντος του χρόνου θα αυξάνονται και θα πληθαίνουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διοικήσεις των νοσοκομείων, οι αλλαγές των οποίων όλο αποφασίζονται και όλο αναβάλλονται για να ανακοινωθούν σε ένα καλύτερο τάιμινγκ. Ωστόσο, η πλέον εξωφρενική όλων είναι η περίπτωση της ΕΡΤ, όπου εξελίσσεται ένα άνευ προηγουμένου «αλαλούμ» τόσο με τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή των προσώπων όσο και με τα ίδια τα πρόσωπα.

Η διοίκηση σε διάστημα ημερών ανακαλεί την τοποθέτηση στελεχών σε συγκεκριμένες θέσεις που η ίδια είχε αποφασίσει, κάτω από εκβιαστικές πιέσεις, ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Όπως π.χ. στην περίπτωση του διευθυντή Ειδήσεων, όπου αρχικά ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Στρ. Μπαλή και λίγα 24ωρα αργότερα η απόφαση ανακλήθηκε και στη θέση του προωθήθηκε ο Β. Θωμόπουλος «κατʼ απαίτηση της Φώφης» (σ.σ. Γεννηματά), όπως λέγεται στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη δυσφορία αρκετών βουλευτών και στελεχών, που έκαναν λόγο για «αδιανόητη υποχώρηση» που η ΝΔ θα τη βρει μπροστά της. «Παραδώσαμε την ΕΡΤ στο ΠΑΣΟΚ» ήταν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά σχόλια, ενώ άλλος σημείωσε ότι αν η ΝΔ μετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας κι είχε το ποσοστό που έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, «όχι διευθυντή Ειδήσεων, αλλά ούτε κλητήρα δεν θα την άφηναν να διορίσει».

Η υπόθεση παίρνει άλλες διαστάσεις αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι με τους χειρισμούς διαφωνεί ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του, ο Γ. Μουρούτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στο κτίριο της Αγ. Παρασκευής, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, κι όχι μόνο, εντός κι εκτός ΕΡΤ, το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να εξωθήσουν σε παραίτηση τον διευθύνοντα σύμβουλο Ν. Σίμο, αλλά και τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Αιμ. Λιάτσο.

Στο πλαίσιο αυτό θα αναδειχθούν επιλογές και αποφάσεις που ενδεχομένως να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της δικαιοσύνης. Στελέχη της ΕΡΤ επισημαίνουν ότι προσελήφθησαν δημοσιογράφοι ως προσωπικό ειδικών θέσεων (ΠΕΘ), ενώ ταυτόχρονα εργάζονται επισήμως και σε άλλα Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό και τις σχετικές διατάξεις, το προσωπικό των ΠΕΘ είναι αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ οι ποινές που προβλέπονται είναι ιδιαίτερα αυστηρές.


Σχολιάστε εδώ