Πάει και η εφημερίδα «Νίκη»…

=Για μετακόμιση ετοιμάζονται πάλι οι επί τρεις μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη», αφού ελήφθη η απόφαση να επιστρέψουν στο κτίριο του ΚΚΕ στον Περισσό. Η δυσάρεστη έκπληξη για αυτούς είναι πως στα αρχικά σχέδια προβλέπεται να τοποθετηθούν στα γραφεία κάτω από τη… γη. Κάτω, δηλαδή, από τον 5ο όροφο του κτιρίου, που λειτουργεί ως είσοδος. Το πρόβλημα είναι ότι στον 3ο και στον 4ο όροφο του Περισσού δεν υπάρχουν πουθενά παράθυρα.

= Με υποβολή μηνύσεων εκατέρωθεν έληξε η ένταση στον Alpha Radio την πρώτη ημέρα της πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης της ΕΤΕΡ. Η διοίκηση του σταθμού κάλεσε την Αστυνομία και η νέα διεύθυνση του Δήμου Βερύκιου μετέφερε το στούντιο σε άλλο σημείο για να βγουν οι εκπομπές του σταθμού.

= Κι άλλες μειώσεις στο πιεστήριο «Φίλιππος» της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος. Μετά τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 25%, η ιδιοκτησία ανακοίνωσε πως θα μειώσει το επίδομα γάμου 10%, τη νυχτερινή προσαύξηση 50% και το επίδομα ταχυπιεστηρίου 5%, καθυστερώντας και την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους.

= Έκλεισε ο Star FM στη Θεσσαλονίκη. Η ιδιοκτησία του σταθμού, έπειτα από 23 χρόνια λειτουργίας του, ανακοίνωσε το κλείσιμό του.

= Στα χέρια της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου και ο Play FM, μετά τον Εν Λευκώ. Το τίμημα εξαγοράς του σταθμού από τον όμιλο ΣΚΑΪ κινήθηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο.

= Η ώρα των τεχνικών έφτασε στο Mega. Το κανάλι ζητά μείωση αποδοχών από 11% ως και 20% και κατάργηση όλων των θεσμικών δικαιωμάτων. Ήδη η ΕΤΙΤΑ προκήρυξε δύο στάσεις εργασίας (την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι και την Παρασκευή το βράδυ). Η νέα μείωση προωθείται τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega και μπήκαν 10 εκατ. ευρώ. Χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι θυγατρικές εταιρείες παραγωγής των μετόχων. Όπως ακούγεται, πάντως, σημαντικό μέρος των μετοχών πέρασε στα χέρια του Β. Ρέστη και του Χρ. Κοπελούζου.


Σχολιάστε εδώ