Να κηρύξει νέο ανένδοτο ζήτησαν οι «σκληροί»

Όπως αποκαλύπτει στο «Π» κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, «ήταν μια πάρα πολύ σκληρή συνεδρίαση με αιχμηρές τοποθετήσεις, αλλά είναι καιρός πια να δώσουμε το στίγμα του ποιοι ακριβώς είμαστε».

Πιο συγκεκριμένα, η συνεδρίαση πήραν μέρος περίπου πενήντα άτομα, παρουσία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, των επικεφαλής των επιτροπών αλλά και των προέδρων των συνιστωσών.

Έτσι, στην έντονη αυτή συνεδρίαση κυριάρχησαν καταληκτικά τρεις βασικές κατευθυντήριες γραμμές: Η κήρυξη ενός νέου ανένδοτου για την ανατροπή των μέτρων και της ανατροπής της κυβέρνησης και του συστήματος που τους στήριξε. Δεύτερη γραμμή πρέπει να είναι να ζητήσουμε εκλογές και να μην επιλέξουμε την πολιτική του ώριμου φρούτου. Και τρίτη θέση η κήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας και όχι απεργίας ανά χώρο και φορέα, μέχρι να αναγκαστεί η κυβέρνηση να παραιτηθεί.Τουλάχιστον οι δύο από τις τρεις γραμμές ήταν η σκληρή θέση των συνιστωσών, αλλά και εκείνων που τάσσονται υπέρ της οριστικής και κάθετης ρήξης.

Τη μόνη που υιοθέτησε και πρόβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ήταν η αντίθεσή του στην πολιτική του ώριμου φρούτου. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν περιμένουμε να πέσουν σαν ώριμο φρούτο, θα σαπίσει η κοινωνία». Ξεκαθάρισε πάντως, απαντώντας σε ερώτηση του «Π», ότι: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, αν αύριο το πρωί ο κ. Σαμαράς, ο κ. Κουβέλης και ο κ. Βενιζέλος αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να κάνουν πράξη αυτά τα οποία είπαν προεκλογικά».

Απουσίες με νόημα

Ψιθύρους και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απουσία των πρωτοκλασάτων βουλευτών της Κουμουνδούρου. Μάταια περίμεναν να εμφανιστεί ο Παπαδημούλης, ο Λαφαζάνης, η Ρένα Δούρου, ο Στρατούλης και ο Μανώλης Γλέζος. Η επίσημη αιτιολογία της Κουμουνδούρου ήταν πως δεν προσκλήθηκαν ούτε οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Όμως η εξήγηση αυτή δεν έπεισε, αντίθετα επιβεβαίωσε τις αντιδράσεις στις θέσεις που θα εξέφραζε στην ομιλία του ο Τσίπρας. Αντιδράσεις που τονίστηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος, όπως γράψαμε στην αρχή.


Σχολιάστε εδώ