Κάτω στον Πειραιά

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος στο δημοτικό συμβούλιο και υπογράμμισε επίσης ότι έχει τη διαβεβαίωση της νέας διοίκησης του ΣΕΦ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου ότι ο χώρος από το στάδιο μέχρι και μετά το Δελφινάριο, μέχρι το τέλος δηλαδή της χερσονήσου, θα αποδοθεί στον Δήμο Πειραιά, για να γίνει χώρος περιπάτου, παιδότοπος και Βοτανικός Κήπος. Παράλληλα, όπως είπε ο δήμαρχος, θα δοθεί στον δήμο από τους ΗΣΑΠ ο παιδικός σταθμός στο Ν. Φάληρο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και την παιδική χαρά που διαθέτει. Ο σταθμός θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει από φέτος για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα παιδιά του Πειραιά και να αποσυμφορηθούν κάποιοι άλλοι παιδικοί σταθμοί.

// Δεν φτάνει που περίπου 100 προσληφθέντες στα εξάμηνα της ΜΚΟ UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων δεν παρουσιάστηκαν να πιάσουν δουλειά, αλλά έχουν «μπλοκάρει» και τις θέσεις άλλων ενδιαφερομένων που μπορούν να τις καταλάβουν ως επιλαχόντες. Καθημερινά τα γραφεία της UNESCO του Πειραιά κατακλύζονται από τηλεφωνήματα επιλαχόντων που αγωνιούν αν θα προσληφθούν αλλά το ΑΣΕΠ επιμένει πως για να θεωρηθεί μη καταληφθείσα μία θέση πρέπει ο επιτυχών να βρεθεί και να κάνει υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από ΚΕΠ ότι δεν αποδέχεται τον διορισμό! Οι αρμόδιοι της UNESCO έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρουν αυτά τα άτομα, αλλά το… σαφάρι δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, γιατί πολλοί έχουν δηλώσει άλλες διευθύνσεις ή όταν βρεθούν δείχνουν απροθυμία να κάνουν την υπεύθυνη δήλωση.

// Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη είχε την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, στον οποίο έθεσε το θέμα των μονοδρομήσεων κεντρικών δρόμων της πόλης για εκτόνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και την υπογειοποίηση της Ομηρίδου Σκυλίτση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, κάτι που βρίσκεται σε συνάρτηση με την προέκταση της γραμμής του τραμ από το ΣΕΦ μέχρι το λιμάνι.

// Άνθρακες ο θησαυρός για τον δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θανάση Διαβολάκη στη συνεδρίαση του ΔΣ της περασμένης Δευτέρας. Συγκεκριμένα, όταν πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επιτέθηκε στον πειραιώτη υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, τονίζοντας ότι έκανε… δώρο 32 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, επειδή ενέταξε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς στο ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο ισχύει μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους. Ξέχασε όμως ο κ. Διαβολάκης ότι ο υπουργός δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να εφαρμόσει την υπ’ αριθμόν 214/12 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αναφέρει ξεκάθαρα ότι οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε θέματα μισθολογίου και βαθμολογίου έχουν την ίδια μοίρα. Ό,τι δηλαδή ισχύει για τους μεν, ισχύει και για τους δε. Η παρέμβαση όμως του κ. Διαβολάκη ξεσήκωσε πολλούς συμβούλους, μεταξύ των οποίων τον Φ. Καμπούρη, τον Ν. Βλαχάκο και τη Ζωή Ρούσου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο κόσμος δεν εξέλεξε τους δημοτικούς συμβούλους για να κάνουν πολιτικές αναλύσεις ή να ασχολούνται με το τι γίνεται στον χώρο της Παιδείας ή της Υγείας, αλλά για να ασχολούνται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς και τα οποία είναι ουκ ολίγα…

// Νέα «ανάσα» για τους κατοίκους του Αιγάλεω από την Περιφέρεια Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη. Συγκεκριμένα, υπογράφηκε απόφαση για επιχορήγηση του Δήμου Αίγινας με 150.000 ευρώ για τη συνέχιση της μεταφοράς νερού με υδροφόρα πλοία, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα καταβληθούν για τον ίδιο λόγο άλλα 550.000 ευρώ. Έτσι, ενώ πέρυσι είχε δοθεί 1.550.000 ευρώ για μεταφορά νερού στο νησί, φέτος θα καταβληθούν 2.250.000 ευρώ, από τα οποία το 1.770.000 ευρώ έχει ήδη καταβληθεί. Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημ. Κατσικάρης και ο αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ Λεωνίδας Αθανασιάδης δήλωσαν ότι ξεκίνησε ήδη το έργο του βόρειου τμήματος του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Αίγινας και υπογραμμίζουν ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει το μεγάλο έργο της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού, ώστε να τροφοδοτείται με νερό της ΕΥΔΑΠ το νησί και να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.


Σχολιάστε εδώ