Επιστρέφουν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι στην ΕΡΤ!

Το σχέδιο σαρωτικών αλλαγών στην κρατική τηλεόραση από την τρικομματική κυβέρνηση δεν ολοκληρώθηκε με την αποπομπή όλων των γενικών διευθυντών και των διευθυντών στον μηχανισμό της εταιρείας. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της στήλης, επανέρχεται ο θεσμός των «εντεταλμένων συμβούλων»! Αυτός που είχε, όπως αποδεικνύεται, καταργηθεί στα λόγια από τον υπουργό Πολιτισμού και αρμόδιο για την ΕΡΤ επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τον Παύλο Γερουλάνο. Τα πρόσωπα, δηλαδή ο Γιώργος Χουλιάρας και ο Κώστας Κέκης, που κατείχαν αυτές τις θέσεις επί κυβέρνησης ΝΔ, μπορεί να καταργήθηκαν και μάλιστα εν μέσω σοβαρότατων καταγγελιών και εισαγγελικών παρεμβάσεων για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης.

Οι δύο θέσεις εντεταλμένων συμβούλων, όμως, που προέβλεψε ο νόμος Ρουσόπουλου δεν καταργήθηκαν. Κάτι που ανακαλύφθηκε κατά τη μεγάλη κυβερνητική επιχείρηση στελέχωσης της ΕΡΤ με νέα πρόσωπα, κυρίως από τον πολιτικό στίβο. Έτσι, βρέθηκε πως οι θέσεις είναι απλώς «κενές»! Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του «Π», πολύ σύντομα θα καλυφθούν με δύο πρόσωπα, επιλογές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πάντα κατά πληροφορίες μας, από την πλευρά της ΝΔ λέγεται πως τη μία θέση εντεταλμένου συμβούλου στον διευθύνοντα σύμβουλο θα καλύψει ο πολιτευτής της Κορινθίας Δ. Σαραβάκος. Πρόκειται για το στέλεχος που προοριζόταν να αναλάβει γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών στη θέση του Νίκου Μιχαλίτση, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις και από το κόμμα της Συγγρού. Ο Δ. Σαραβάκος ανήκει στο τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ από τη δεκαετία του ’80, αλλά δεν εργάστηκε στο Ραδιομέγαρο. Τώρα φαίνεται πως θα επιστρέψει σ’ αυτό σε ανώτερη θέση από του γενικού διευθυντή. Ο δεύτερος εντεταλμένος σύμβουλος θα ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και παρατηρείται και εκεί, κατά πληροφορίες, συνωστισμός ενδιαφερομένων.

Οπότε η ΕΡΤ εκτός από τις αθρόες προσλήψεις συμβούλων με καθεστώς ΠΕΘ θα έχει να δίνει μισθούς και για εντεταλμένους συμβούλους. Και την ίδια ώρα, συμφωνεί στα υπουργικά γραφεία με τη νέα μείωση αποδοχών των εργαζομένων κατά τουλάχιστον 5% και με μείωση των συμβασιούχων κατά 50%.


Σχολιάστε εδώ