άλλες τυπολογίες

• Κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Εργασία Τώρα», αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η Εργασία Press Εκδοτική ΕΠΕ, με εταίρους τους Δήμητρα Ποταμιάνου – Παγώνη, Ελένη Δελβενιώτη, Διονύση Ελευθεράτο, Στέλλα Μικράκη και σύμβουλο έκδοση τον Γιάννη Αμανατίδη. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 34.950 ευρώ.

• Προς την έκδοση κουτσομπολίστικης εφημερίδας κινείται ο Γιάννης Φιλιππάκης βλέποντας την πορεία της «Espresso», η οποία πλέον δεν κυκλοφορεί όλες τις μέρες της εβδομάδας. Η ιδιοκτησία της «Espresso» δεν καταβάλλει εγκαίρως τις οφειλές και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί τρεις μήνες και πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

• Στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας με 11,3% παραμένει ο Real το διάστημα 20/8-16/9/2012, χάνοντας τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε έναν μήνα. Ο ΣΚΑΪ είναι δεύτερος με 10,9% και ο Μελωδία στην τρίτη θέση με 9,7%. Ακολουθούν με 8% ο Δίεση, 7,4% ο Nova Σπορ FM και ο Ρυθμός, 7,1% ο KISS FM και 7% ο RED και ο DJ.

• Εν αναμονή αλλαγών στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Η Έλλη Στάη επέστρεψε στο Star, υπό τον Σταμάτη Μαλέλη, ως επισκέπτρια αυτήν τη φορά, περιμένοντας και τη λήξη του συμβολαίου της με την ΕΡΤ. Σημαντικές αλλαγές στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων κυοφορούνται και σε άλλους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, που θα προκαλέσουν ανατροπές.

• Και επίσημα ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ΑΝΤ1 ο Στρατής Λιαρέλλης.

• Στις αρχές Οκτωβρίου δηλώνει πως θα βγει με νέο όνομα και νέο πρόγραμμα το ΤΗΛΕΑΣΤΥ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Το κανάλι, όπως και το ραδιόφωνο, μετονομάζεται σε Art TV και, σύμφωνα με τους πρώτους σχεδιασμούς, θα έχει περισσότερες ενημερωτικές εκπομπές. Το κανάλι έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ο Χάρης Καλούδης και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Επίσης το ράδιο ΛΑΟΣ μετονομάστηκε σε ΑRΤ FM. Διευθυντής του σταθμού ανέλαβε ο Χάρης Μπότσαρης, ενώ στα πρόσωπα που συνεργάζονται περιλαμβάνεται και ο καθηγητής Δημήτρης Καζάκης.

****

• Ερώτηση για το ΕΣΡ κατέθεσε στον Σίμο Κεδίκογλου, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης. Ζητάει «έγγραφα, ονομαστικά, μονίμων και μετακλητών υπαλλήλων, τον αριθμό τους, την εκπαιδευτική βαθμίδα, τον τρόπο πρόσληψής τους και την υφιστάμενη υπηρεσιακή τους κατάσταση, τις μισθολογικές καταστάσεις των πέντε τελευταίων ετών και τη βεβαίωση δαπάνης που προκύπτει για τον κρατικό προϋπολογισμό τα πέντε τελευταία έτη».

• Επιστολή στο ΕΣΡ, που κοινοποιήθηκε και στην ΕΙΤΗΣΕΕ, έστειλε η ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας την ανησυχία της για το ότι υπάρχουν τηλεοπτικοί σταθμοί που ετοιμάζουν απεργοσπαστικό μηχανισμό εν όψει της απεργίας της Δευτέρας, με μαγνητοσκοπημένες εκπομπές.

• Την παρέμβαση του Εισαγγελέα για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Κώστα Βαξεβάνη για την «ενέδρα» εναντίον του ζητάει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον δημοσιογράφο.

• Οι καταγγελίες των δημοσιογράφων της «Απογευματινής» στο ΣΔΟΕ για την ύπαρξη «μαύρων ταμείων» του ιδιοκτήτη Κ. Σαραντόπουλου έφθασαν στη Βουλή με ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση κατατέθηκε την ημέρα που εκδικαζόταν η νέα, τρίτη κατά σειρά, αίτηση πτώχευσης από την πλευρά της εταιρείας. Οι βουλευτές αναφέρουν πως εκατό και πλέον εργαζόμενοι στην «Απογευματινή» σταμάτησαν να πληρώνονται από τον Ιούλιο του 2010. Τον Οκτώβριο του 2010 –και ενώ ήταν απλήρωτοι– ξαφνικά σταμάτησε να εκδίδεται η εφημερίδα, χωρίς να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους και χωρίς να λάβουν αποζημίωση, και ακολούθησε αίτηση πτώχευσης της επιχείρησης. Αναφέρεται επίσης η καταγγελία των εργαζομένων στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», η κατάθεση στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και η διαβεβαίωσή τους πως η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος.

****

«Κλείδωσαν» και τα πρόσωπα για την τρίτη ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ, από τις 10.00 το πρωί ως τις 12.00 το μεσημέρι. Την εκπομπή θα αναλάβουν ο Φάνης Παπαθανασίου με τη Λίνα Κλείτου, ενώ η Ανθή Σαλαγκούδη προορίζεται για απογευματινή εκπομπή…

****

• Συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη την περασμένη Παρασκευή, με θέμα την επέκταση του αγγελιοσήμου στο internet.

• Υπόμνημα με τις θέσεις της Ένωσης Συντακτών στο επίμαχο θέμα της απομείωσης των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ απέστειλε στον Εισαγγελέα με μεγάλη καθυστέρηση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Το εντυπωσιακό, όπως μαθαίνουμε, είναι πως δεν γίνεται καμία αναφορά στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του περασμένου Ιουνίου. Κι αυτό παρά τον ξεσηκωμό που είχαν προκαλέσει στη γενική συνέλευση πολλά από τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών. Στο υπόμνημά τους προς τον Εισαγγελέα που διενεργεί έρευνα για τυχόν παράτυπες πράξεις στις τρεις διαδοχικές «αναλήψεις» από τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ μετά το PSI τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν κάνουν καμία αναφορά και ερώτημα για τον σκοπό που αυτές εξυπηρετούσαν!

****

• Παρέμβαση στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εντόπισαν οι εργαζόμενοι και στο ερώτημά τους αν υπάρχει εντολή για έλεγχο πεπραγμένων έλαβαν την απάντηση πως πήγαν χωρίς να τους καλέσει κάποιος! Καλά αυτό ήταν το θέμα;

****

• Νέο ΔΣ στην εταιρεία Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση, που ελέγχει το σάιτ www.elzoni.gr. Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος είναι η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Δήμος και μέλη οι Θαλής Καραγιαννόπουλος, Λευτέρης Μουσογιάννης, Μαρία Αγγελοπούλου και Γιάννης Αγγελόπουλος.

****

• Παράταση έως τις 10 Οκτωβρίου πήρε η υπόθεση του Alter, στο πλαίσιο της τελικής δικαστικής απόφασης για ένταξη στο άρθρο 99. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστικών. Από την πλευρά του διαμεσολαβητή υπάρχει αίτημα να δοθεί και νέα παράταση στη διαδικασία εξυγίανσης, ενώ η εταιρεία ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ πως προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση εξόφλησης των χρωστούμενων στους εργαζομένους.

****


Σχολιάστε εδώ