Άλλαξε το ρυμοτομικό σχέδιο για το χατίρι των κατοίκων

Ο χώρος αποτελεί τμήμα οικοπέδου 140 τ.μ. που αγόρασε ο κ. Υδραίος το 2007 από τους 5 ιδιοκτήτες του. Η αγορά έγινε με τίτλους αποδοχής κληρονομιάς και το ακίνητο μεταγράφηκε νόμιμα στο υποθηκοφυλακείο, όπου αποδείχθηκε ότι ήταν καθαρό και δεν είχε βάρη.

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες δεν είχαν πληρώσει τα έξοδα προσκύρωσης του οικοπέδου – επειδή ήταν πολλοί και δεν τα έβρισκαν μεταξύ τους και το ΔΣ είχε πάρει απόφαση να τα παγώσει. Ο νέος ιδιοκτήτης, με έγγραφό του προς τον δήμο τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε ζητήσει να πληρώσει αυτός τα έξοδα προσκύρωσης γιατί δεν ήθελε να φαίνεται ότι έχει χρέος στον δήμο. Όμως η ταμειακή υπηρεσία δεν δέχθηκε επειδή, όπως του είπε, το ΔΣ στο μεταξύ είχε αναστείλει επ’ αόριστον την πληρωμή. Επειδή ο χώρος των 30 τ.μ. διεκδικείτο από τους περιοίκους ως χώρος πρασίνου, ο δήμαρχος αποφάσισε να φέρει στο ΔΣ θέμα αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης για να μην μπορεί να οικοδομηθεί και να παραμείνει ως κοινόχρηστος χώρος, όπως ήθελαν οι περίοικοι. Για να γίνει αλλαγή του ρυμοτομικού, όμως, έπρεπε το θέμα να το εισηγηθεί το Β΄ Διαμέρισμα (κοινότητα). Στην πρώτη συνεδρίασή του το ΚΣ της κοινότητας στις 7/4/2011 δεν πήρε απόφαση για το θέμα, αλλά ζήτησε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου. Η γνωμοδότηση δεν έφτασε ποτέ και στις 28/6/2011 η Β΄ Κοινότητα αποφάσισε να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να χαρακτηριστεί ο χώρος ως κοινόχρηστος και χώρος πρασίνου. Υπήρξαν διάφορες εμπλοκές και τελικά το θέμα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, στο οποίο η εισήγηση του δημάρχου ήταν να αποδοθεί ο χώρος στους κατοίκους. Μάλιστα ο δήμαρχος ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει, όπως είπε, ο καθένας τις ευθύνες του. Η πρόταση του δημάρχου υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε, αφού ο κ. Καρδαράς συντάχθηκε με την πλειοψηφία, κάτι που δεν έκανε η κ. Σταθάκη.

Εναντίον της πρότασης ψήφισε ο συνδυασμός του Γ. Μίχα, του Π. Μαντούβαλου (μάλιστα ο σύμβουλος Κυριάκος Σιγαλάκος είπε πώς είναι δυνατόν για 30 τ.μ. να αλλάζει ολόκληρο το ρυμοτομικό σχέδιο μιας πόλης) και οι ανεξάρτητοι Ζωή Ρούσσου, Νίκος Βλαχάκος και Αντώνης Καλογερόγιαννης. Πάντως ο Γ. Μίχας απουσίαζε. Κάποιοι είπαν ότι το έκανε για να μην υποχρεωθεί να στηρίξει πρώην σύμβουλο του Φασούλα…


Σχολιάστε εδώ