Φορολογικό «ΔΙΑ» φτιάχνει το ΣΔΟΕ!

Στα σκαριά είναι η υλοποίηση των σχεδίων για τη δημιουργία δυνάμεως άμεσης δράσης, στα χνάρια της ομάδας «ΔΙΑΣ», της Αστυνομίας. Επιδίωξη είναι το ΣΔΟΕ να βρίσκεται βάσει σχεδίου όλο το 24ωρο παντού, σε γειτονιές, στο κέντρο, στις πλατείες. Οι άντρες του ΣΔΟΕ θα φορούν στολή με το διακριτικό της υπηρεσίας και θα κυκλοφορούν με μηχανάκια, όπως η ομάδα «ΔΙΑΣ».

Με την ομάδα αυτή το ΣΔΟΕ θα κάνει βασικά έλεγχο σε όλα τα καταστήματα, για το αν κόβουν αποδείξεις, πρωί – βράδυ. Πιστεύουν ότι και μόνο με την εμφάνιση της μηχανοκίνητης ομάδας του ΣΔΟΕ θα αυξηθεί ο αριθμός των αποδείξεων.

«Μαύρα» από πολιτικούς;

Οι έλεγχοι πάντως συνεχίζονται. Έτσι, σε έρευνα ανδρών του ΣΔΟΕ σε τυπογραφείο που βρίσκεται στην περιοχή του Νέου Κόσμου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των καταθέσεων που είχε. Συγκεκριμένα οι καταθέσεις ανέρχονταν σε 2.500.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω τυπογραφείο τύπωνε προεκλογικό υλικό πολλών υποψήφιων βουλευτών… Και πιθανότατα δεν έκοβε παραστατικά, γιατί θα ξεπερνούσε το πλαφόν που έχει οριστεί ως προς τα έξοδα του κάθε υποψηφίου.

Με βαλίτσες 120 κιλά αργύρου!

Εξάλλου, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας σε έλεγχο του Τελωνείου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε βαλίτσες επιβάτη, που έχει εκπομπή σε μικρό κανάλι για αγορά χρυσών και αργυρών κοσμημάτων και κατάγεται από τον Λίβανο, βρέθηκαν 120 κιλά αργύρου… κατανεμημένα ανά 20 κιλά σε κάθε βαλίτσα, που προέρχονται από το λιώσιμο κοσμημάτων. Τις υποψίες κίνησε το γεγονός ότι το εισιτήριο ήταν για Λίβανο, αλλά ο επιβάτης θέλησε να πάει μέσω Κύπρου. Κι αυτό όχι χωρίς λόγο. Γιατί στην Κύπρο, ως χώρα της ΕΕ, για τη μεταφορά εμπορευμάτων δεν χρειάζονται τελωνειακά έγγραφα (διασάφηση κ.λπ.), ενώ για τον Λίβανο είναι υποχρεωτικά.


Σχολιάστε εδώ