στα ενδότερα των ομάδων

• Στρώνουν τα πράγματα στην ΑΕΚ ή θα ζήσουμε μια από τα ίδια; Οι οπαδοί της Ένωσης παραμένουν διστακτικοί και καχύποπτοι για το ενδιαφέρον του Δημήτρη Βιντιάδη και του Κιθ Χάρις, παρά την αισιοδοξία που εκφράζουν οι παράγοντες της ομάδας.

• Στις επαφές τους οι διοικούντες την Ένωση, ωστόσο, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι αξίζει θερμή υποδοχή στον έλληνα εφοπλιστή και τον άγγλο τραπεζίτη. Η πρόθεσή τους είναι σαφής: να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να στείλουν το μήνυμα στους επενδυτές ότι αξίζει να βάλουν τα λεφτά τους στην ΑΕΚ.

• Πώς μαζεύονταν οι Έλληνες στον Πειραιά όταν ερχόταν ο Στόλος και κουνούσαν σημαιάκια στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής φιλίας; Κάτι ανάλογο προσδοκούν οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να συμβεί και σήμερα.

• Συναγερμός έχει σημάνει και στον Ολυμπιακό για το ματς με τη Σάλκε. Οι «ερυθρόλευκοι» φοβούνται τις αντιδράσεις των οπαδών, εάν στραβώσει ο αγώνας με τους Γερμανούς, και γι’ αυτό παίρνουν έξτρα μέτρα.

• Σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων, ομάδες περιφρούρησης θα ακροβολιστούν σε όλες τις θύρες του φαληρικού γηπέδου, με έναν και μόνο στόχο: τα συνθήματα να επικεντρώνονται στη στήριξη της ομάδας και να μην αφορούν οποιαδήποτε δυσαρέσκεια για τη μεταγραφική δραστηριότητα.

• Και μόνο το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες αναπαράγεται δεξιά και αριστερά το θέμα του Ροναλντίνιο δείχνει την πρόθεση όλων στην Πλατεία Αλεξάνδρας να περάσουν στον κόσμο το μήνυμα πως ασχολούνται ήδη με την ενίσχυση του Ολυμπιακού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ακόμα και στην κατάσταση που βρίσκεται την τελευταία διετία, ο «Ρόνι» παραμένει είδωλο και ενδεχόμενη απόκτησή του θα γκρεμίσει το «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

• Για τον Ιανουάριο δρομολόγησαν τις βελτιωτικές κινήσεις τους ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Το ερώτημα που τίθεται είναι με ποιους… προπονητές θα δουλέψουν οι παίκτες που θα αποκτηθούν.

• Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, βέβαια, αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς απολαμβάνει την εκτίμηση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Αλλά, όπως έχουμε πει στο παρελθόν, ουδείς μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το μέλλον εάν μαζευτούν δύο-τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα.

• Για τον Δώνη, πάντως, είναι ήδη δύσκολα τα πράγματα στην Τούμπα, παρά τις προσπάθειές του να αναδείξει νέους παίκτες και να αποδείξει έτσι ότι δουλεύει σωστά και προγραμματισμένα. Ακόμα και στο περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη εκφράζονται πλέον αμφιβολίες για τη δυνατότητα του έλληνα τεχνικού να καθοδηγήσει μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

• Ο «Δικέφαλος του Βορρά» και οι «πράσινοι», πάντως, εγκαινιάζουν μια νέα περίοδο συνεργασίας. Με συνδετικό κρίκο άνθρωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον Παναθηναϊκό και γνωρίζει εδώ και χρόνια τον νέο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, με τον οποίο μάλιστα εδώ και μια δεκαετία διατηρεί καθημερινή επικοινωνία.

• Βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο οι άνθρωποι του Ατρόμητου, που άφησαν ανεκμετάλλευτη τη μεταγραφική περίοδο δίχως να προσθέσουν έναν επιθετικό στο ρόστερ, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δείχνει να μην υπολογίζει τον Κούτσι.

• Ο Γιώργος Σπανός, βέβαια, πρότεινε αρκετούς επιθετικούς στον έμπειρο προπονητή, αλλά ο τελευταίος άναψε «πράσινο φως» μόνο για τον Σέρχιο Κόκε. Με τον Ισπανό μπλέχτηκε το πράγμα, επειδή δεσμευόταν με συμβόλαιο στην Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και έτσι οι Περιστεριώτες κάνουν τον σταυρό τους για να μην τους κοστίσει η έλλειψη ενός αξιόπιστου σκόρερ.

• Έχει, πάντως, ιδιαίτερη σημασία η στάση που κράτησε ο πρόεδρος του Ατρομήτου στο θέμα του επιθετικού, καθώς εμπιστεύτηκε απόλυτα τον Μπάγεβιτς. Δείγμα υγιούς ομάδας, η οποία λειτουργεί με ξεκάθαρα διακριτούς τους ρόλους των στελεχών της και με τον αλληλοσεβασμό να σφραγίζει τη συνεργασία τους.

• Τι γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τις δύσκολες ώρες που περνάει στη Λιβαδειά ο Γιώργος Παράσχος; Από τη Δευτέρα άρχισαν και οι καθημερινές αθλητικές εφημερίδες να θέτουν ζήτημα προπονητή στον Λεβαδειακό.

• Χαμός γίνεται στη Φούντμπολ Λιγκ μετά την απόφαση να ενταχθούν στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου. Κάποιοι παράγοντες άλλων ομάδων ένιωσαν να λούζονται από κρύο ιδρώτα!

• Στις Σέρρες, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο επένδυσαν στην άνοδο, αλλά η εμφάνιση των τριών ομάδων, που επανήλθαν στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλάζει πλήρως τις ισορροπίες. Ειδικά ο Βόλος που έφτιαξε ομάδα για πρωταθλητισμό.

• Αξιόλογο είναι και το ρόστερ που εμφάνισε στην ιστοσελίδα της η Καβάλα. Με τη διαφορά ότι πολλοί παίκτες υποστήριζαν ότι ουδέποτε υπέγραψαν στους «Αργοναύτες».

• Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παναχαϊκή με την επίθεση στους Βολιώτες δείχνει ότι όλη η σεζόν θα κυλήσει με κραυγές πολέμου. Θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια από όλους τους παράγοντες ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και κυρίως τα ευτράπελα.

• Εκείνος που επιβάλλεται να μείνει θεατής των εξελίξεων είναι ο Αχιλλέας Μπέος, επειδή κάποιοι τον περιμένουν στη γωνία. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, δύσκολα κάθεται στα αυγά του, όπως απέδειξε την περασμένη Τρίτη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όταν τα έψαλε στον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο!

• Πλήρως επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όσα γράφει ο συνάδελφος του μπάσκετ για το άνοιγμα που επιχειρεί ο Παναθηναϊκός στην αγορά της Κίνας με στόχο τις εμπορικές χρήσεις και την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

• Ακούγαμε τον πρόεδρο της «πράσινης» ΚΑΕ και νομίζαμε ότι διαβάζαμε το ρεπορτάζ του γείτονα στο «Παρόν»! Είπε ακόμα και για τις κλειστές πόρτες που θα βρίσκει πλέον στον Παναθηναϊκό ο μάνατζερ Λώτσος, ο οποίος εκπροσωπούσε τους περισσότερες παίκτες που έφυγαν από το «τριφύλλι».

• Αίσθηση προκάλεσε και η επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιαννακόπουλος στους Νικόλα Πατέρα και Ανδρέα Βγενόπουλο. Το γεγονός, πάντως, ότι ο νεαρός παράγοντας στήριξε το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου δείχνει πως πάνω απ’ όλα βάζει το συμφέρον του Παναθηναϊκού.

• Για το «τριφύλλι», άλλωστε, εκείνο που προέχει, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, είναι η συσπείρωση και η κάθαρση του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και σκέφτεται σοβαρά να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ και να τραβήξει το κουπί.


Σχολιάστε εδώ