Σταθερό στη γραμμή του απέναντι στο Μνημόνιο και τα μέτρα το ΚΚΕ

Σε κάθε τόνο η ηγεσία του κόμματος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τη γραμμή που ακολούθησε μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε μεγάλο κόστος στις εκλογές του Ιουνίου, οπότε το ΚΚΕ έπεσε στο ιστορικό χαμηλό ποσοστό του 4,5%.

Η ίδια η Α. Παπαρήγα με συνέντευξή της στην ΝΕΤ παραδέχτηκε ότι τα επιχειρήματα του ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές «δεν έπεισαν», σπεύδοντας όμως να ξεκαθαρίσει ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δίκιο.

Εγώ δεν λέω ότι έπεισαν, άμα έπειθαν, θα μας ψήφιζαν. Όχι μόνο δεν έπεισαν, αλλά δυσαρεστήθηκε και ένα μέρος των ψηφοφόρων του ΚΚΕ γιατί δεν μπήκαμε στο παιχνίδι των κυβερνητικών εντολών και δεν αποπειραθήκαμε να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας ή να πάμε στις διερευνητικές εντολές να βάλουμε τέτοιες προτάσεις που να μην τις δεχτούν τα άλλα κόμματα και να πούμε “φταίτε εσείς” που δεν έγινε κυβέρνηση συνεργασίας».

Για το ΚΚΕ παραμένει σταθερή γραμμή ότι δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα το φιλολαϊκό μια λεγόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, καθώς ξεκαθαρίζει ότι και μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτήν που ακολουθεί η σημερινή συγκυβέρνηση, αφού -όπως είπε η Α. Παπαρήγα- «και το ΚΚΕ να κυβερνούσε, αν δεν προχωρούσαμε στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, θα ήμασταν και εμείς ένας ΣΥΡΙΖΑ».

Οποιαδήποτε κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουν, δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερή ή αριστερή τύπου ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική και οι όποιες διαφορές θα είναι δευτερεύουσες ή άνευ ουσιαστικής σημασίας για τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων.

Λένε με νόημα ότι η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη ξέπεσε, με την έννοια ότι στηρίζει τα αντιλαϊκά μέτρα, σε αντίθεση με τις πιο ήπιες θέσεις που είχε προεκλογικά, γιατί έγινε «κυβερνώσα Αριστερά», και προειδοποιούν ότι αν αύριο έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και χωρίς άλλη συνεργασία, θα ξεπέσει εντελώς σε αντιλαϊκή κυβέρνηση, γιατί αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει η «κυβερνώσα Αριστερά», όπως δείχνει η πρόσφατη και παλιότερη ευρωπαϊκή, και όχι μόνο, εμπειρία.

Στον Περισσό παρακολουθούν, όπως είναι φυσικό, τις μετεκλογικές εξελίξεις και το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται και εκτιμούν ότι οι τελευταίες εκλογές μπορεί να ήταν κόλαφος για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν ήταν κόλαφος για το ίδιο το σύστημα, αφού του έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και άλλα σχήματα. Ήδη, εκτιμούν, έχουν δρομολογηθεί σενάρια για νέο αστικό πολιτικό σύστημα με έναν δεξιό ή κεντροδεξιό πόλο και έναν αριστερό-σοσιαλδημοκρατικό με τον ΣΥΡΙΖΑ, που, ενώ αναγορεύτηκε σε αριστερή δύναμη, οδεύει ταχύτατα προς ένα κανονικό κεντρώο κόμμα.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζουν, είναι κόμματα εντελώς φθαρμένα στην πολιτική εξουσία και δεν μπορούν να υπόσχονται θεαματικά πράγματα. Το κυριότερο είναι ότι έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την όποια λαϊκή εμπιστοσύνη είχαν άδικα κατακτήσει το προηγούμενο διάστημα.

Το σύστημα όμως, ξεκαθαρίζουν, δεν έχει αδιέξοδα, έχει ακόμα επιλογές στα χέρια του και, ανεξάρτητα αν βλέπει με μικρή ή μεγάλη συμπάθεια τον ΣΥΡΙΖΑ, ξέρει πολύ καλά ότι είναι βασικό χαρτί για την υπονόμευση, την αναχαίτιση, τη διαφθορά του εργατικού λαϊκού ριζοσπαστισμού, γιατί χρησιμοποιεί αριστερά πολιτικά συνθήματα, ενώ στο πεδίο της οικονομίας δεν αμφισβητεί στο παραμικρό την Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα.


Σχολιάστε εδώ