Νέα πρόσωπα από το… παρελθόν στην ΕΡΤ!

Η δημόσια τηλεόραση, αντί να χαράξει πολιτική υποστήριξης νέων και άνεργων δημοσιογράφων, επιλέγει να κινηθεί με πρόσωπα από την ιδιωτική τηλεόραση, αλλά με πολιτική υπόδειξη, που στοιχίζουν ακριβά για τα δεδομένα της εποχής, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο προσλήψεων.

Η ΕΡΤ μπορεί να απέκρουσε τα αιτήματα των πρώην βουλευτών Σ. Γιαννακά και Ν. Ράγιου, τώρα όμως πρόκειται να ανηφορίσει ο αποτυχών υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Αντώνης Λιάρος, έχοντας απέναντί του τον Βασίλη Θωμόπουλο, ο οποίος προορίζεται να επιστρέψει ως πρόταση της ΔΗΜΑΡ αυτήν τη φορά και είχε συνεργαστεί με την ΕΡΤ την εποχή του υπουργού Χρ. Πρωτόπαπα.

Στην ΕΡΤ διαμορφώνεται ένα νέο σχήμα στην ενημέρωση με τον Αιμίλιο Λιάτσο. Στο πεδίο αυτό υπάρχει εσωτερική σύγκρουση για το αν θα αναλάβει τελικά τη θέση του Στρατή Μπαλή ο Βασίλης Θωμόπουλος ή ο Αντώνης Λιάρος.

Ειδικά για την ενημέρωση, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στο ΔΣ της εταιρείας στις 29.8.2012, «την πλήρη εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης έχει ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Σίμος, συνεπικουρούμενος από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Άννα – Έννυ Μαγιάση και Τέλη Σαμαντά», όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο.

Στο πρόγραμμα τον πρώτο λόγο έχει ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος τοποθέτησε τον Αρίστωνα Κοντιζά, μέλος του ΔΣ, στη θέση του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Λειτουργίας Τηλεόρασης, και τον Γιώργο Μπράμο ως συντονιστή της ΕΤ1 (με παρελθόν στο Mega, όταν το κανάλι άρχισε τα ριάλιτι, αλλά και στην «Αυγή»). Επιβλέπων στο πρόγραμμα είναι το μέλος του ΔΣ Τζώνυ Καλημέρης. Τον τελικό λόγο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Σίμος.

Οι αμοιβές

Με βάση τις ανακοινώσεις στη Διαύγεια αλλά και τις εισηγήσεις που έχουν συνταχθεί για τις προσλήψεις έως τώρα, η σχετική λίστα έχει ως εξής:

Γιώργος Νταούλης, σκηνοθέτης (ΠΕΘ, 4.000 ευρώ), Γιώργος Μπράμος, συντονιστής ΕΤ1 (ΠΕΘ, 4.000 ευρώ), Βασίλης Θωμόπουλος (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ), Μενέλαος Σεβαστιάδης, συντονιστής αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ), Μανώλης Κοττάκης, παρουσιαστής ενημερωτικής εκπομπής (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ), Χριστίνα Αρμάνη, δημοσιογράφος (ΠΕΘ, 3.500 ευρώ), Αντώνης Λιάρος, σύμβουλος προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών (3.000 ευρώ), Σταύρος Οικονομόπουλος, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας (3.000 ευρώ), Ματίνα Ρέτσα (ΠΕΘ, 3.000 ευρώ), Ευστάθιος Μιχαήλ, ειδικός σύμβουλος για θέματα πληροφορικής (3.000 ευρώ), Γιώργος Κουβαράς (3.500 ευρώ), Ανθή Σαλαγκούδη (3.500 ευρώ), Μανούσος Καμπανέλης (3.500 ευρώ), Μπάμπης Παπαπαναγιώτου (3.500 ευρώ), (τα ποσά είναι μεικτά), Γιώργος Αντωνίου, αναπληρωτής διευθυντής Ραδιοφωνίας.

Στην ΕΡΤ επιστρέφουν τελικά και ο Πέτρος Μάης, αναλαμβάνοντας τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, στη θέση του Ευάγγελου Λουριδά, και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, ως γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, στη θέση του Νίκου Μιχαλίτση.

Οι δύο νέοι γενικοί διευθυντές έχουν περάσει από αντίστοιχες ή και τις ίδιες θέσεις στο παρελθόν.


Σχολιάστε εδώ