Ιδού η… Θεσσαλονίκη, Αλέξη Τσίπρα…

Ο κόσμος περιμένει συγκεκριμένα πράγματα, Αλέξη… Όχι αοριστίες και νεφελώδεις προτάσεις. Θέλει να ακούσει τι θα έκανες εσύ αντί των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Ότι δεν θα κόψεις τα 30 ευρώ από την αγροτική σύνταξη και τα λεφτά που επιδιώκει να εισπράξει ο Σαμαράς θα τα βρεις από την τάδε πηγή. Ότι δεν θα κάνεις απολύσεις, δεν θα μειώσεις μισθούς και επιδόματα, δεν θα βάλεις φόρους, δεν θα κλείσεις τον ΟΣΕ, αλλά θα βρεις τα έσοδα που χρειάζεται η χώρα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της σε μισθούς, συντάξεις και γενικά για τη λειτουργία του κράτους, παραθέτοντας συγκεκριμένα από πού. Όχι φυσικά από τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία και τη φοροδιαφυγή, που όλοι θα θέλαμε, αλλά για να μπουν στο Ταμείο τα λεφτά απʼ αυτές τις πηγές θα περάσουν χρόνια…

Περιμένει, Αλέξη Τσίπρα, να ακούσει ο κάθε έλληνας πολίτης ότι δεσμεύεσαι να σταματήσεις την κατηφόρα προς την άβυσσο. Αλλά και πότε και σε τι επίπεδο θα γυρίσει η ζωή του. Πειστικά να του πεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Με συγκεκριμένο το κάθε βήμα.

Στις εκλογές του Ιουνίου, Αλέξη Τσίπρα, το ξέρεις πολύ καλά ότι από το 4% δεν εκτινάχθηκε χωρίς λόγο στο 28% το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός δεν λάτρεψε ξαφνικά τα γνωστά από χρόνια στελέχη του. Ακούμπησε πάνω σου γιατί ήξερε ότι μέσα από εσένα μπορεί πιο έντονα να διαμαρτυρηθεί, να στείλει την οργή του, τον θυμό του, την απελπισία του για εδώ που τον κατάντησε το πολιτικό κατεστημένο. Μέσα και έξω.

Σήμερα, Αλέξη Τσίπρα πρέπει να τον πείσεις, με χειροπιαστές θέσεις, υλοποιήσιμες και όχι θεωρίες, ότι μπορεί να ακουμπήσει πάνω σου. Όχι πια για αντίδραση, αλλά για να τον βγάλεις από το σκοτάδι. Τον ίδιο, αλλά και τη χώρα. Προστατεύοντας όλες τις αξίες της, τον πολιτισμό της, την κυριαρχία της, την ασφάλεια και την τάξη. Και ότι τα σύνορά μας θα είναι σεβαστά και δεν θα μπαίνει κανένας χωρίς τα χαρτιά όπως ισχύει σε όλες τις χώρες.

Σήμερα, Αλέξη, περιμένει ο κόσμος να ανοίξεις τα χαρτιά σου. Από εσένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εξαρτάται να τον κερδίσεις. Και να συνεχίσεις την πορεία απ’ άλλον δρόμο προς το Μαξίμου. Και να μην επαναληφθεί εκείνο το πισωγύρισμά σου, που από το 18% κόντεψε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπει στη Βουλή στις εκλογές του 2009. Πισωγύρισμα που δεν ήταν χωρίς αιτία…


Σχολιάστε εδώ