Διώξεις δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ

Σε προγραφές δημοσιογράφων που υπηρετούν στα γραφεία Τύπου του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού (στην περιφέρεια) επιδίδεται με πάθος ο υπεύθυνος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης – Επικοινωνίας και μέλος της ΕΠΗΕΑ Ανδρέας Κατσανιώτης, δηλώνοντας ότι έχει γι’ αυτό τη σύμφωνη γνώμη του κυβερνητικού εκπροσώπου και μέλους της ΕΣΗΕΑ Σίμου Κεδίκογλου, τονίζεται σε ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, στην οποία σημειώνονται ακόμη τα εξής: «Πρόκειται για πρωτοφανείς διώξεις. Ήδη είναι σε εξέλιξη εν ψυχρώ μετακινήσεις από τα γραφεία Τύπου του Λονδίνου, της Μόσχας, της Σόφιας, της Ουάσινγκτον στην κεντρική υπηρεσία, όπου έχουν κιόλας έτοιμες τις βαλίτσες τους αντικαταστάτες, χωρίς να υπολογίζεται κόστος μετακινήσεων –που γίνονται χωρίς λόγο– και προβλήματα –υπηρεσιακά, οικονομικά, κοινωνικά, οικογενειακά– που προκαλούνται.

Είναι τέτοιο το πάρτι της συναλλαγής, που στέλνονται ημέτεροι ή κομματικοί με στάμπα ακόμη και σε γραφεία Τύπου κλειστά από χρόνια, επειδή η λειτουργία τους είχε διακοπεί για περιστολή δαπανών, δήθεν στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου (π.χ., Λισσαβώνα), και τα ξαναστήνουν στο άψε-σβήσε μέσα στην πρεσβεία.

Οι διοικήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων (ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ) πρέπει να πάρουν αμέσως θέση για την πρωτοφανή εκδήλωση… “αλληλεγγύης” των δύο πολιτικών προς τους μέχρι χθες συναδέλφους τους.

Και να τους μαζέψουν, αν δεν είναι στο ίδιο πακέτο διαπλοκής μαζί τους.

Το ίδιο, όμως, φαίνεται, κάνουν αυτοί οι κύριοι και με τις εξελίξεις στην ΕΡΤ αλλά και στο ΑΠΕ.

Κάποιοι ξαφνικά από αιρετοί γίνονται αρεστοί και τους βάζουν πλάτη, ώστε να λεηλατηθούν και τα δημόσια ΜΜΕ από την εκτελεστική εξουσία.

Κάπως έτσι η εκτελεστική εξουσία το παίζει αφεντικό. Βρίσκει όμως και τα κάνει».


Σχολιάστε εδώ