Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Οι αποκρατικοποιήσεις είναι αυτές που θα αναδείξουν πρωταγωνιστές το επόμενο διάστημα στο ΧΑ. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ δείχνει να επισπεύδει διαδικασίες, συνεπώς τα «κρατικόχαρτα» θα έχουν την τιμητική τους. Ο ΟΠΑΠ πρώτος κι έπεται συνέχεια… Ερώτημα πάντως παραμένει το πώς θα κινηθεί στο προσεχές διάστημα η ΔΕΗ, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να «παγώνουν» προσωρινά μεγάλες επενδύσεις της Επιχείρησης. Ίδωμεν…

• Κινητικότητα και από τους μετόχους των εισηγμένων εσχάτως. Ενδεικτικά, αγορές ιδίων μετοχών ανακοίνωσαν μέσα σε μία μόλις ημέρα τα Πλαστικά Θράκης, η MLS Πληροφορική, το Πλαίσιο, η Βιοκαρπέτ.

• Όσο παίρνει παράταση η απόφαση για το ποιος θα πάρει τελικά την Εμπορική, τόσο θα συνεχίζεται και η σχετική «ανομβρία» στον τραπεζικό κλάδο.

• Οι «πρωταγωνιστές» του 20άρη δείκτη δεν άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες. Σχεδόν οι μισές μετοχές του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζουν ακάθεκτες την ανοδική τους πορεία και ήδη κινούνται σε υψηλά εξαμήνου σε σχέση με τον κινητό μέσο όρο τιμής τους. Ο λόγος για τις Coca-Cola 3E, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Jumbo, Folli Follie, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, Alpha Bank, Τιτάνα.


Σχολιάστε εδώ