από το Περιστύλιο…

Δοθείσης ευκαιρίας «καθάρισε» για λογαριασμό όλων στην Επιτροπή της Βουλής που συζητούσε τα επεισόδια του περασμένου Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν πάμε κατηγορούμενοι για αντιποίηση αρχής, θα γελάνε και οι πέτρες», προκάλεσε αρχικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. «Αντιποίηση αρχής σημαίνει ότι κάποιος ή ντύνεται αστυνομικός ή πάει και λέει ότι είναι αστυνομικός και θέλω τα χαρτιά σας. Ο πολίτης που ζητάει απόδειξη από ένα κατάστημα ή που ζητάει να δει τα παραστατικά των προς πώληση προϊόντων, ο πολίτης, όχι ο βουλευτής, δεν αντιποιείται καμία αρχή. Από κει και πέρα το να στέλνει το κράτος τα ΜΑΤ σε γραφεία πολιτικών κομμάτων για να παρακολουθούν και να προβαίνουν σε ελέγχους του προσωπικού των κομμάτων αυτό είναι παράνομο, αντισυνταγματικό κι αν πάμε εμείς μια φορά κατηγορούμενοι, θα πάνε και αυτοί οι ένστολοι που είναι επίορκοι και οι οποίοι οδηγούν το πολίτευμα σε αυτές τις ατραπούς», συνέχισε.

«Το χυδαιότερο, γιατί περί χυδαιότητας πρόκειται», του απάντησε ο Πρ. Παυλόπουλος, «είναι ότι βρίσκονται εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να μας πουν τι; Ότι ξέρετε, αφού δεν μπορεί να ασκήσει την αρμοδιότητά του το διοικητικό όργανο, θα το κάνω εγώ. Οι περισσότεροι από εμάς -σχεδόν όλοι- δεν έχουμε ζήσει, ευτυχώς, την εμπειρία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Μπορεί να διαβάσει κανείς το βιβλίο του Βίνκερ ή να δει μέσα από την Ιστορία ότι αυτή ακριβώς είναι και η ιδεολογία και η μεθοδολογία των Ταγμάτων Εφόδου του Ερνστ Ρεμ. Ακριβώς έτσι ξεκίνησαν. Τα λέω, για να μας ακούν όσοι παρακολουθούν τη Βουλή. Σε εκείνους οι οποίοι το βλέπουν με συμπάθεια αυτό μέσα στη δυστυχία που υπάρχει να θυμίσω ότι με συμπάθεια έβλεπαν τα Τάγματα Εφόδου του Ερνστ Ρεμ, για να κλαίει η Γερμανία και ο κόσμος ολόκληρος πάνω από τα συντρίμμια της παραφρονήσεως του Χίτλερ. Αυτά πρέπει να τα πούμε, κύριοι συνάδελφοι, και εδώ και έξω. Ούτως ή άλλως, το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, εάν καταρρεύσει και η Δημοκρατία, δεν μένει τίποτε άλλο σ’ αυτόν τον τόπο και έχουμε χρέος, όσοι είμαστε εδώ, να το υπερασπιζόμαστε αυτό».

Δεν υπήρξε καλύτερη και πιο αληθινή ομιλία από αυτήν. Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσαν παρά να τον χειροκροτήσουν.

• Το ΠΑΣΟΚ στριμώχνει τη ΔΗΜΑΡ και η ΔΗΜΑΡ τη συγκυβέρνηση να πάρει αποφάσεις. Δεν περνάει τις καλύτερές της ώρες η συγκυβέρνηση και όχι μόνο αυτό, αλλά αρχίζουν και τα αλληλοκαρφώματα, με τους βουλευτές του ενός κόμματος να βάλλουν κατά των υπουργών που υπέδειξε το άλλο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, στο πλαίσιο κριτικής για το τι είναι προοδευτικό, προσπάθησε να αποδείξει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι δύναμη αντίστασης στις μεταρρυθμίσεις και πήρε αμπάριζα όλα τα στελέχη της κυβέρνησης που υπέδειξε το κόμμα του Φ. Κουβέλη. «Για μένα προοδευτικό είναι να κάνουμε αλλαγές, και δυστυχώς αυτήν τη στιγμή ο κ. Παπαθεοδώρου εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ήταν αυτός που είπε «όχι» στις αλλαγές στα πανεπιστήμια με το νομοσχέδιο που μας έφερε», είπε στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής. «Ο κ. Ρουπακιώτης», συνέχισε, «κάθε φορά που βγαίνει λέει ότι δεν πρέπει να το αλλάξουμε και ότι είναι ήδη ανοικτό το επάγγελμα των δικηγόρων, δεν πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των δικαστικών, γιατί είναι αντισυνταγματικό, δηλαδή συμπεριφέρεται σαν συνδικαλιστής του συγκεκριμένου τομέα. Η κ. Σκοπούλη έχει το γνωστό θέμα με την ιατρική-φαρμακευτική εταιρεία. Μπορεί να μην είχε ευθύνη, αλλά η γυναίκα του Καίσαρα, όπως ξέρουμε, δεν πρέπει μονάχα να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια». Την ίδια ώρα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζητούσε από τον υπουργό Οικονομικών να διώξει τον εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ Α. Κατσάμπα, τον οποίο διόρισε η κυβέρνηση Παπαδήμου, μετά τις δηλώσεις του ότι η χώρα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης…


Σχολιάστε εδώ