Χρυσοχοΐδης κατά Σκανδαλίδη

Αντίθετα αποδείχθηκε… ξεχασιάρης ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο Χρυσοχοΐδης τού θύμισε ότι τα μέτρα που λέει ότι δεν θα ψηφίσει τα είχε ψηφίσει στις αρχές του 2012. Και για τα ειδικά μισθολόγια και για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Είπε συγκεκριμένα μιλώντας στην ΚΟ:

«Για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, είχαμε ψηφίσει, όπως είναι γνωστό, τη σχετική ρύθμιση στον προηγούμενο προϋπολογισμό. Όπως είναι επίσης γνωστό, για το θέμα των ειδικών μισθολογίων ισχύουν αποφάσεις που πήραμε στις αρχές του 2012. Τώρα καλείται η κυβέρνηση να εξειδικεύσει και να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα.

Θεωρώ ότι πρέπει να συμβάλουμε στην επεξεργασία των μέτρων ώστε να έχουν έναν χαρακτήρα όσο γίνεται λιγότερο κοινωνικά άδικο. Γιατί κοινωνικά άδικα είναι τα μέτρα».

Και αφού κάλεσε τον Βενιζέλο ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να διακηρύξει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι είμαστε υπέρ της παραμονής στο ευρώ όχι μόνο ρητορικά, αλλά εργαζόμαστε ενεργά για την πολιτική σταθερότητα, την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα και στη συνέχεια τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο», άδειασε ευθέως τον Σκανδαλίδη, ζητώντας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποκηρύξει τις δηλώσεις του «κολλητού» του, περί ψήφου εμπιστοσύνης για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, καρφώνοντάς τον ότι θέλει να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης. Είπε συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ:

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος (από την παραμονή στο ευρώ). Αυτό σημαίνει, κύριε πρόεδρε, ότι κάποιες απόψεις που άκουσα από ορισμένα στελέχη, ότι για παράδειγμα θα πρέπει να τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί να αφορούν τους συντρόφους που τις εξέφρασαν, είναι σεβαστές οι απόψεις τους, αλλά αυτά δεν πρέπει να έχουν σχέση με την επίσημη θέση μας. Να είναι καθαρό ότι εμείς δεν έχουμε σχέση με τέτοιου είδους απόψεις. Όπως, επίσης, να είναι καθαρό ότι δεν έχουμε σχέση με διεργασίες που πιθανώς να οδηγήσουν στην πτώση της κυβέρνησης».

Και ναι μεν ο κ. Βενιζέλος απέφυγε να σχολιάσει τις επισημάνσεις-κατηγορίες κατά Σκανδαλίδη, για να μην τον πικράνει να αδειάσει δημόσια τον αντ’ αυτού του;), όμως, όπως έλεγαν βουλευτές, έσκυψε συγκαταβατικά το κεφάλι, που ερμηνεύθηκε ότι συμφωνεί με τις θέσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου.


Σχολιάστε εδώ