στα ενδότερα των ομάδων

• Μόνο η πολεμική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει οι παράγοντες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού διατηρεί σε υψηλό βαθμό τη συσπείρωση στους οπαδούς των δύο ομάδων. Οι περισσότεροι φίλοι των «αιωνίων», ωστόσο, έχουν φτάσει στα όριά τους, επειδή βλέπουν ότι οι διοικούντες αδιαφορούν για τις δικές τους επιθυμίες.

• Στον Παναθηναϊκό έχουν να λένε ότι ασκεί διοίκηση ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έβαλε ελάχιστα χρήματα στην ΠΑΕ, ενώ στον Ολυμπιακό επικεντρώνουν την κριτική τους στη φτωχή μεταγραφική δραστηριότητα. Άρα, η αντιπαλότητα ανάμεσα στις διοικήσεις αποτρέπει προσωρινά τις αντιδράσεις.

• Οι παροικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι μυημένοι στα δρώμενα των συνδέσμων θεωρούν ότι η έκρηξη είναι θέμα χρόνου. Απλώς δεν μπορούν να προβλέψουν σε ποια ομάδα θα σημειωθούν οι πρώτες αντιδράσεις.

• Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τοπίο, η μόνη ήρεμη ομάδα στην Ελλάδα είναι ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες, μάλιστα, αποθέωσαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους παίκτες της ομάδας για την εντυπωσιακή απόδοσή τους στον επαναληπτικό με τη Νιούκαστλ.

• Ο κόσμος του Ατρόμητου αναγνώρισε την προσπάθεια για την πρόκριση, που κόλλησε σε έναν ανεκδιήγητο διαιτητή από την Ελβετία. Ο ρέφερι αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ του Σουμπίνιο και αποβολή του τερματοφύλακα της Νιούκαστλ.

• Μια παράλειψη που θα άλλαζε πλήρως τα δεδομένα του αγώνα. Ο Ατρόμητος θα άγγιζε την ισοφάριση και θα είχε μπροστά του 48 λεπτά με αριθμητικό πλεονέκτημα για να πετύχει το θαύμα.

• Ακόμα και αποκλεισμένοι, όμως, οι Περιστεριώτες έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν φέτος σπουδαία πράγματα. Ο Μπάγεβιτς κάνει εξαιρετική δουλειά, το υλικό της ομάδας έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και αν ο κόσμος της δυτικής όχθης στηρίξει τον Ατρόμητο, τότε η διεκδίκηση της δεύτερης θέσης μόνο απατηλό όνειρο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

• Σε μια άλλη γειτονιά της Αθήνας, στη Νέα Σμύρνη οι οπαδοί εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις σύμφωνα με τη δική τους λογική. Την προηγούμενη εβδομάδα απείλησαν με αποχή εάν αγωνιζόταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Διαμαντάκος, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό.

• Οι «πάνθηρες» καταδικάζουν το μεταγραφικό αλισβερίσι της ομάδας τους με τους «ερυθρόλευκους» και ζητούν να κοπεί μαχαίρι κάθε σχέση του Πανιωνίου με τον Πειραιά. Προφανώς ξεχνούν ότι χωρίς τα χρήματα του Ολυμπιακού για τον Σάμαρη αποκλείεται να έπαιρναν οι «κυανέρυθροι» άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

• Σε απόγνωση βρίσκεται στον ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος πόνταρε πολλά στην απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο. Τελικά ο Ιταλός αποφάσισε να μετακομίσει στην Κύπρο και οι Κρητικοί έμειναν δίχως εναλλακτική επιλογή. Το πρόβλημα, μάλιστα, διογκώνεται από την τακτική του Νίκου Μαχλά, ο οποίος κόβει κάθε όνομα κεντρικού αμυντικού που του αναφέρει ο Αναστόπουλος, με το επιχείρημα ότι στο Ίντερνετ εμφανίζονται διαφορετικά στοιχεία.

• Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ είναι εκείνος που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις μεταγραφές. Κυρίως επειδή πιστώνεται τις επιτυχίες με τον Κουτσιανικούλη και τον Ιωαννίδη, δύο περιπτώσεις τις οποίες χειρίστηκε προσωπικά και τις ολοκλήρωσε με επιτυχία παρά τη σφήνα της ΑΕΚ.

• Μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, πάντως, η ψυχολογία του Αναστόπουλου βελτιώθηκε, διότι ο ΟΦΗ απέσπασε ισοπαλία από τη σαφώς πιο έτοιμη Ξάνθη. Ήταν μία προσωπική επιτυχία του έμπειρου προπονητή, ο οποίος πήρε έτσι και την εκδίκησή του από τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

• Μετά την περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στα Πηγάδια, ο Αναστόπουλος είχε δεχτεί σκληρή κριτική από το σύνολο του Τύπου στην Κρήτη. Τότε έφτασε στα πρόθυρα της αποχώρησης, αλλά έκανε υπομονή επειδή ήθελε να στηρίξει τους παίκτες του αλλά και την ομάδα, που βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση.

• Το διπλό που απέσπασε ο Αστέρας Τρίπολης στο ΟΑΚΑ χαρακτηρίστηκε «αναμενόμενο» από τους Αρκάδες, αλλά η απόδοση της ομάδας προβλημάτισε αρκετά τους διοικούντες την ΠΑΕ. Ο Σάκης Τσιώλης απέδωσε την προβληματική δημιουργία στον αιφνιδιασμό από τη μαχητικότητα που επέδειξαν οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ.

• Στις συζητήσεις του με τους παράγοντες του Αστέρα ο Θεσσαλός στάθηκε και στην απουσία του Χουανίτο. Ο ισπανός μέσος λειτουργούσε ως σύρτης στη μεσαία γραμμή και όλο το παιχνίδι περνούσε από τα πόδια του.

• Μπερδεύονται τα πράγματα στην επιθετική γραμμή της ΑΕΚ μετά την απόκτηση του Κατσικοκέρη. Αρχικά ο Βαγγέλης Βλάχος υπολόγιζε για βασικό τον Φουρτάδο, έχοντας εναλλακτική επιλογή τον Παυλή.

• Ο τελευταίος περιορίζεται πλέον σε βοηθητικό ρόλο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε για να επιστρέψει στην Ένωση, ενώ πάει στον βρόντο και η στήριξη των οργανωμένων οπαδών. Ο Βλάχος, πάντως, διαβεβαίωσε τον Παυλή ότι τον υπολογίζει για βασικό, σε μια προσπάθειά του να διατηρήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και την ηρεμία στην κερκίδα.

• Η επιστροφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον Πειραιά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού με τη φανέλα της Σάλκε θα δώσει αφορμή για πολλά σχόλια αναφορικά με τις πωλήσεις παικτών τα τελευταία χρόνια. Ο Παπαδόπουλος έφυγε στις πρώτες ημέρες του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά η πώλησή του αποδόθηκε στο προηγούμενο διοικητικό καθεστώς, δηλαδή στον Σωκράτη Κόκκαλη.

• Χτύπησε πολλές πόρτες ο Σέρχιο Κόκε, με πρώτη εκείνη του Άρη, αλλά όταν τις βρήκε όλες κλειστές, κατέφυγε στην επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Ισπανός εκτιμάει τον 65χρονο τεχνικό και ελπίζει πως μέσα από τη συνεργασία τους μπορεί να πετύχει την ολική επαναφορά του, δηλαδή να σώσει την καριέρα του.

• Έχουν αρχίσει ήδη τα όργανα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αν και οι παίκτες της ομάδας και ο προπονητής της Γιάννης Χριστόπουλος διαψεύδουν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων για λεκτικές αντιπαραθέσεις στα αποδυτήρια. Η αλήθεια είναι πως η ατμόσφαιρα στον ΠΑΣ μυρίζει μπαρούτι και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να αποφύγουν οι Ηπειρώτες το μοιραίο, δηλαδή τον υποβιβασμό στη Φούντμπολ Λιγκ.

• Σκασμένος είναι τις τελευταίες ημέρες ο Γιάννης Κομπότης. Αιτία, η ήττα του Λεβαδειακού από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα, καθώς το αφεντικό των Βοιωτών πόνταρε σε θετικό αποτέλεσμα, ώστε να θέσει από νωρίς στόχο τη διεκδίκηση της εισόδου στα πλέι οφ.


Σχολιάστε εδώ