Σε «κατ’ οίκον περιορισμό» υπόδικοι

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση θα ισχύει για υπόδικους για πλημμελήματα εκ δόλου και για οικονομικά κακουργήματα. Στον κρατούμενο θα μπαίνει στον αστράγαλο ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι και θα παρακολουθείται συνεχώς. Ο κρατούμενος θα πρέπει να καταβάλλει 500 ευρώ τον χρόνο έναντι της αξίας του «βραχιολιού».

Να σημειωθεί ότι είναι στο χέρι του κρατούμενου να επιλέξει αν θέλει να παραμείνει στη φυλακή ή να πάει υπό περιορισμόν και ηλεκτρονική παρακολούθηση στο σπίτι του.

Με την εφαρμογή της «κατ’ οίκον κράτησης» οι φυλακές θα αποσυμφορηθούν κατά 2.200 κρατούμενους, που υπάχθηκαν στην εν λόγω ρύθμιση. Σήμερα, ως γνωστόν, στις φυλακές κυριολεκτικά στοιβάζονται άνθρωποι που παρανόμησαν και σε κάθε κελί που είναι για 2 άτομα είναι 5 και 6! Το Δημόσιο θα έχει και οικονομικά οφέλη, αφού θα περιοριστεί το ημερήσιο κόστος σίτισης κατά 2.200 κρατούμενους. Στη συζήτηση που έχει γίνει έχει καταθέσει προτάσεις και ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος και έχων προσωπική γνώμη ως Αρεοπαγίτης και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Περιορισμοί στις άδειες

Στο μεταξύ, μετά τη μη… επιστροφή του τετράκις ισοβίτη Μακρυγιάννη από την άδεια που του είχε δοθεί, θα υπάρξει τροποποίηση των προϋποθέσεων βάσει των οποίων το Συμβούλιο της Φυλακής με τη συμμετοχή Εισαγγελέων θα χορηγεί άδειες εξόδου σε κρατούμενους. Κατά πληροφορίες, θα απαγορευθεί η άδεια σε βαρυποινίτες, που έχουν καταδικαστεί για δολοφονία και απάνθρωπες εγκληματικές πράξεις.


Σχολιάστε εδώ