Νέα πρόσωπα στο πρωινό πρόγραμμα και στο Σαββατοκύριακο της ΝΕΤ

Η νέα πρωινή ζώνη ενημέρωσης στη ΝΕΤ αρχίζει τη Δευτέρα και το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής: Ο Κώστας Αρβανίτης με τη Μαριαλένα Κασσίμη αναλαμβάνουν το πρώτο δίωρο, 6 με 8 το πρωί, στη συνέχεια θα είναι 8 με 10 ο Γιώργος Κουβαράς με τη Μάριον Μιχελιδάκη και 10 με 12 θα είναι ο Βασίλης Μπεσκένης με την Ανθή Σαλαγκούδη. Το πρωινό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου διαμορφώνεται ως εξής: 7 με 10 ο Βαγγέλης Γιακουμής με τον Γιάννη Χρηστάκο και τη σκυτάλη παίρνουν 10 ως 12 ο Κώστας Τσούρας με την Εμμανουέλα Αργείτη. Το μεγάλο μέτωπο για τις αλλαγές στην ενημέρωση της ΝΕΤ με πολιτική απαίτηση αφορά τις ενημερωτικές εκπομπές των Κώστα Βαξεβάνη, Στέλιου Κούλογλου και Γιώργου Αυγερόπουλου.

• Δίκαιο το παράπονο που διατυπώνεται από τους μόνιμους δημοσιογράφους που έχει η ΕΡΤ. Όλοι όσοι πήραν εκπομπή είναι συμβασιούχοι. «Κανένας από τους μόνιμους δεν κρίθηκε ικανός για να αναλάβει ή να συμμετάσχει σε εκπομπή;» είναι το ερώτημα που θέτουν στον επικεφαλής της ΕΡΤ Νίκο Σίμο.

Βάζουν άσχετο
με τα τεχνικά;

Σε αντικατάσταση του γενικού διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Νίκου Μιχαλίτση προχωρά η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι είχαν εκφραστεί και από τη ΝΔ θετικές απόψεις για την παραμονή του. Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή προαλείφεται ο τέως νομάρχης Αργολίδας Δ. Σαραβάκος, πρόταση που προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία έθεσε βέτο επειδή ο υποψήφιος δεν γνωρίζει το αντικείμενο. Ο Νίκος Μιχαλίτσης ήταν ο τεχνικός διευθυντής που αντιπαρατέθηκε με επιτυχία με τα ιδιωτικά κανάλια της Digea, επιμένοντας για την εκπομπή σήματος υψηλής ευκρίνειας από την ΕΡΤ. Αντέδρασε ακόμη και στο άμεσο κλείσιμο αναλογικών πομπών κατά τη διάρκεια της ψηφιακής μετάβασης, ενώ κέρδισε τη μάχη στο υπουργείο Μεταφορών για το σβήσιμο αναλογικού σήματος στον Υμηττό, προτάσσοντας το συμφέρον της ΕΡΤ, που θα έδειχνε τον Ιούλιο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μιλώντας για τις τεχνολογικές επενδύσεις της ΕΡΤ στο περιοδικό «Digital TV Info» που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη, ο Νίκος Μιχαλίτσης απαντά στο ερώτημα για το αν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον στα υψηλού κόστους επενδυτικά προγράμματα της ΕΡΤ. «Ο μόνος τρόπος», δηλώνει, «είναι οι ανοιχτοί διαγωνισμοί. Το τεχνολογικό πρόγραμμα αναβάθμισης της κρατικής τηλεόρασης ως το 2014 προσεγγίζει τα 48 εκατομμύρια ευρώ».


Σχολιάστε εδώ